Profilový obrázek

Tombo

Tomáš Bobek
147

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Jihomoravský, Vyškov, Česká republika



    Osudový dotek
    Osudový dotek (2004)
    8.5
    Asi nejklasičtější časovka. Pokud máte rádi žánr cestování časem, tento film jste nemohli minout. Zajímavé. Napínavé. Překvapující sci-fi podívaná. Budete si to vychutnávat pěkně vteřinu po vteřině. A snad vás to i zavede i k novým myšlenkám a novému pohledu na staré téma: je vše špatné, co jsme zažili, vlastně špatné a je dobré toto "špatné" snažit se vůbec nějak měnit, pokud bychom mohli?
    A Dog Year
    A Dog Year (2009)
    6.5
    Po chvíli váhání jsem Jeffa a jeho čokla přesunul ze složky "Slabší komedie" do složky "Patrně motivační film s prvky slabší komedie". Nejsem pejskař, přesto mne to nakonec oslovilo. "Psí rok" totiž dokázal čitelně předvést staré rčení "jaký pán takový pes" do nové filmové podoby. A navíc se mi líbí filmy s Bridgesem (všechny). A s border koliemi (minimálně tenhle).
    Paddington
    Paddington (2014)
    7
    Milé, místy vtipné, skvělá medvědí animace s dojímavým chlupáčem. Naprosto vynikající nápad s alegorií medvěda, kterého v tomto světě každý akceptuje, inu jako medvěda. Něco mezi pohádkovým příběhem a rodinnou komedií, která se bude líbit všem malým i hodně velkým. Jen nevím jak se vypořádat s tím prvoplánovým sdělením, že každý nebohý přistěhovaleček z nejtemnějšího Peru nebo jiné předaleké a přechudé země je vlastně takový trochu nemotorný a trochu naivní, ale za to hodně moc hodný medvídek. Ale pro děti fajn.
    Král Rybář
    Král Rybář (1991)
    8
    Krásný biják. Jak už to tak chodí k tomuto filmu jsem měl zpočátku nepochopitelný odstup, ale naštěstí o to více jsem si ho pak užil. Bridges, Williams i vedlejší ženské role přesvědčivě a výborně zahrané, to celé v místy šíleném Gilliamově světě. Moc hezký příběh. Trochu překvapení za jediného Oscara pro Mercedes Rueh za vedlejší roli Anny Napolitano, ale zahrála to vážně dobře. Zajímavost: Williams je v závěrečných titulcích uveden až někde uprostřed někde mezi druhým portýrem a zákaznicí videopůjčovny.
    Kód Enigmy
    Kód Enigmy (2014)
    8
    Alan Turing je pro mne stále pojem, minimálně v IT. A Enigma? Těch filmů a knih o ní přečtených. A pak se někdo sebere a natočí (nejenom) o tom všem "další film". Jenomže tenhle je jiný. Ukazuje Turinga jako nesnášenlivého génia i jako homosexuála, přičemž doba byla taková, že to první se muselo tajit a to druhé "léčit". Výborný film, přesvědčivý Cumberbatch. Perlička: zajímavá admirálská role Charlese Dance, který Tywina Lannistera prostě nezapře.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci