pesrex3

Oliver Dvořák
291

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Středočeský, Nymburk, Česká republika



    Útěk
    Útěk (2012)
    7.5
    Fotografie z filmu Útěk / FluktDějová přímočarost Útěku konvenuje i s jeho stylovou čistotou. Snímku dominuje fyzická akce snímaná často ve zpomalených záběrech a působivých detailech. Útěk se zbytečně nikde nezastavuje, pár retrospektivních záběrů je zde akorát tolik, aby osvětlily a odhalily motivaci chování postavy Dagmar a fungují lépe než dlouhé vysvětlování. Logicky tak Útěk šetří slovy a dominuje především obrazovou stránkou, která dává vyniknout krásné a panensky drsné krajině a výrazně se povedla i zvuková a hudební stránka filmu evokující středověk, ale v moderním aranžmá. První hodina Útěku, i když nepřináší nic omračujícího a originálního, přesto odsýpá v dechberoucím tempu a nelze proti ní mít výraznější námitky
    Botostroj
    Botostroj (1954)
    6.5
    Jsou filmy, které zapomenete za týden,rok, ale tento film jsem viděl jako dítě a Baďovy některé obchodnické momenty si pamatuji dodnes.Tehdy pro nás krutý fabrikant, dnes normální jednání.Je to dobře či špatně?
    Bota jménem Melichar
    Bota jménem Melichar (1983)
    7.5
    Snad prvotina režiséra Zdeňka Trošky přinesl zájem diváků už od počátku jeho tvorby, i když autorem scénáře nebyl. Zajímavé ve filmu byly i populární písničky tehdy populární pěvecké dvojice Petr Kotvald a Stanislav Hložek, což i přitahovalo zájem diváků.Pěkný film.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci