Nekrosef

Josef Kudláček
24

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Spider-Man: Daleko od domova
    Spider-Man: Daleko od domova (2019)
    9
    Přiznám se, že jsem byl dost zarytým fanouškem původní trilogie s Tobey Maguirem, kde byl pro mě slabší jen třetí díl. U téhle série, kterou nejspíš zachraňuje spolupráce Sony s MCU, jsem zatím s každým dílem spokojený víc a víc. Konkrétně u tohoto dílu to začalo mým oblíbencem, Jakem Gyllenhaalem, následovalo návazností nejen na Infinity War a Endgame, ale i Homecoming. Dobrý soused Spiderman je donucen ukázat něco víc a tomu skvěle sekunduje i Peter a jeho školní romance. Film skrývá hodně návazností na předchozí filmy a humoru. Těšit se můžete i na potitulkové (2) scény. Jedna lepší než druhá. Abych jen nechválil, mělo to i svá slabší místa, ale jako celek si mě to hodně získalo a můžu jen doporučit.
    Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    10
    Viděl jsem třikrát. Poprvé na předpremiéře, kde byla super atmosféra. Podruhé s kámošem, který si už jen tak nemůže vybírat, kdy zajde do kina. Potřetí jsem dělal doprovod někomu, kdo MCU nikdy neviděl a byl zvědavý, jak to vypadá. Musím říct, že každé shlédnutí mi dalo něco jiného a to ať už to, s kým jsem na to šel nebo jiný úhel pohledu na scény, které jsem už viděl. S hodně lidmi jsem film několikrát rozebíral a dospěl jsem k tomu, že i když tam jsou nějaké nejasnosti, je to bravůrně zvládnutý snímek. Hodně odkazů, vtipů, narážek, souvislostí a dojemných scén. Když to přeženu, většina těch dojemných scén mi však tak dojemných nepřišla. Vítězí ale úvodní scéna, bitva a závěr, co se tedy emocí týče. Skvělých míst tam bylo o hodně více. U dalšího shlédnutí mi už začala ale docela začala vadit stopáž. Myslím, že tenhle film můžu vřele doporučit komukoliv, ale ne kdokoliv tolik ocení tak epický "závěr" Infinity ságy. Čtvrté shlédnutí v kině kvůli nově přidaným scénám však neplánuji. Počkám si radši na BR a nějaký hodně odpočinkový večer u vína. Spíš to vidím za pár let, kdy už si tolik nebudu pamatovat a bude to lepší zážitek. Případně při nějaké příležitosti rekapitulace a tak. Ten film ve mě totiž bude rezonovat ještě dlouho a to už je červenec
    Spolujízda
    Spolujízda (2019)
    10
    Co trailer slíbil, to splnil. Odpočinková letní zábava, která mě bavila od začátku do konce. Herecká dvojice Nanjiani (Sillicon Valley) a Bautista (Strážci Galaxie) mi do rolí pěkně zapadla. Trochu mě mrzí, že si to ne každý jako já užil na těch pět, ale každému asi sedí něco jiného. Pokud se chcete pobavit u něčeho nenáročného, určitě doporučuji ke shlédnutí.
    Hele kámo, kdo tu vaří?
    Hele kámo, kdo tu vaří? (2005)
    8
    Teenage komedie, u které jsem napoprvé jako teenager chcípal smíchy. Teď s odstupem to sice už tak slavné není, ale pořád mě to dokáže pobavit. Film je postavený na novém zaměstnanci restaurace, Mitch (John Francis Daley), který se zaučuje a je Montym (Ryan Reynolds) prováděn po restauraci. Poznává prostředí placu a kuchyně společně s podivnými osobnostmi včetně jejich příběů a problémů, na kterých staví většina humoru. Nejvtipnějšími postavami mi přišel Biskup (Chi McBride) díky jeho vážnosti, která mi v tom prostředí přišla až vtipně absurdní, a věčně naprdnutá Naomi (Alanna Ubach). Perla na závěr byl pak samotný konec, kde se dostalo i na Mitche.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci