Ondřej Svěrák

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 4

Koljovo klepání na hollywoodskou bránu. Jak šel čas s filmy Jana Svěráka
Téma12. 3. 2022
Koljovo klepání na hollywoodskou bránu. Jak šel čas s filmy Jana Svěráka

Tento čtvrtek vstoupil do českých kin v pořadí desátý celovečerní hraný snímek režiséra Jana Svěráka, povídková komedie Betlémské světlo. Držitel studentského Oscara za Ropáky (1988) a zahraničního za Kolju (1996) pomáhal formovat tuzemskou porevoluční kinematografii řadou památných snímků. Pojďme si kariéru Jana Svěráka připomenout chronologicky prostřednictvím jeho snímků počínaje Obecnou školou (1991).

Jan Svěrák: Na tatínka se všichni usmívají
Téma15. 6. 2011
Jan Svěrák: Na tatínka se všichni usmívají

Domažlice /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR, FOTOGALERIE/– Projekci svého nejnovějšího filmu Kuky se vrací pro školáky z Domažlic a okolí navštívil před několika dny režisér, scénárista a producent Jan Svěrák. K jeho návštěvě se vracíme přepisem rozhovoru, který s ním na pódiu domažlického kina Čakan vedl Jan Hrabačka z domažlického Domu dětí Domino, který promítání zorganizoval.

Recenze: Kuky se vrací
Recenze17. 5. 2010
Recenze: Kuky se vrací

Nejúžasnější svět se skrývá v mechu a jehličí, v zlatavých lánech obilí a na prašných jílovitých cestách, nejkrásnější dobrodružství se rodí v dětské fantazii a kus dítěte zůstává – naštěstí – v každém z nás… Firma Svěrák & syn se vrací! Zcela jiná, než jak jsme ji dosud znali, a přece stejná – vtipná, hravá, dojímavá, lehce výchovná, roztomile kýčovitá.

Plyšák Kuky je náhradník, film měl být o psovi, kameni a klacku
Filmy30. 4. 2010
Plyšák Kuky je náhradník, film měl být o psovi, kameni a klacku

V naprostém utajení vznikala autorská novinka režiséra Jana Svěráka Kuky se vrací. Teprve necelý měsíc před premiérou oscarový tvůrce začal odtajňovat první zajímavosti ze zákulisí filmu o šestiletém astmatikovi Ondřejovi, který před spaním fantazíruje o tom, jakáže dobrodružství ve světě zažívá jeho plyšák Kuky, kterého maminka vyhodila do popelnice.