Miguel de Cervantes y Saavedra

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 3

Úsvit antihrdinů
Téma4. 9. 2021
Úsvit antihrdinů

Pojem hrdina je jednoduše definovatelný a obecně srozumitelný. Nazveme-li někoho hrdinou, přiřkneme mu kvality jako odvahu, sílu, čest a obětavost, případně další pozitivní vlastnosti, které z hrdiny činí morální vzor. Hrdinovy schopnosti jsou využívány k nezištné pomoci druhým, nikdy k vlastnímu obohacení a sobeckým zájmům. Jestliže se situace kriticky vyhrotí, je hrdina dokonce připraven obětovat vlastní život pro záchranu druhých. Archetyp hrdiny se v nekonečných interakcích opakuje napříč všemi médii, nicméně dnes je stále častěji nahrazován antihrdinou. Kdo je antihrdina, jaký je jeho původ a proč je dnes tak populární?

Recenze #2: Díra - Sněz, nebo budeš sněden. Jak vypadá opravdový hlad?
Recenze6. 4. 2020
Recenze #2: Díra - Sněz, nebo budeš sněden. Jak vypadá opravdový hlad?

Vertikální samosprávní centrum neboli Díra. 2 lidé v jedné místnosti. Číslo na zdi určující patro, v němž se nacházíte. Uprostřed podlahy a stropu obdelníkový výřez, kterým se pohybuje platforma vezoucí jídlo. V nejvyšším obydleném patře, tedy prvním, platforma překypuje nejvybranějšími delikatesami a pochoutkami. Po určeném času platforma sjede o patro níž. Čím hlouběji se noří, tím méně jídla s sebou nese. Nešťastníkům obydlujícím nejnižší podlaží se nakonec naskýtá jen svírající pohled na špinavé nádobí, z nějž jsou i nepatrné zbytky jídla pečlivě vyjedeny. Každý měsíc se sice stěhujete do nového patra, co když ale natrefíte na dvě vysoká čísla za sebou? Hlad probouzí pud sebezáchovy, který se dříve či později nesmiřitelně konfrontuje s lidskostí.

Terry Gilliam představil hrdiny filmu o Donu Quijotovi. Těšte se na bond girl a hvězdu Star Wars
Filmy20. 5. 2016
Terry Gilliam představil hrdiny filmu o Donu Quijotovi. Těšte se na bond girl a hvězdu Star Wars

Před necelým rokem jsme vás informovali, že se kultovní režisér Terry Gilliam pokusí napodruhé natočit drama o Donu Quijotovi, které v 90. letech ztroskotalo kvůli celé řadě dost smolných situací. Ve středu prozradil režisér a člen kultovních Monty Pythonů novinky na tiskové konferenci festivalu v Cannes.