Oskar Reif

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 3

Český film míří po dlouhých šestnácti letech do Cannes. Zaujala Václavova Cesta ven.
Festivaly a ceny24. 4. 2014
Český film míří po dlouhých šestnácti letech do Cannes. Zaujala Václavova Cesta ven.

Film Cesta ven scenáristy a režiséra Petra Václava bude v rámci prestižní přehlídky nezávislých filmů uveden na letošním mezinárodním filmovém festivalu v Cannes 2014 (14. - 25. května). Snímek byl zařazen do sekce čítající pouhých 9 titulů, jež každým rokem vybírá L'ACID, Asociace nezávislého filmu a jeho distribuce z několika stovek filmů z celého světa.

Recenze: Osmdesát dopisů
Recenze24. 5. 2011
Recenze: Osmdesát dopisů

Kilometry vlnitého plechu, nezúčastněně věčné praskliny na chodnících, širé lány, stohy papíru, armády razítek, moře času... Helena Kadrnková a její syn usilují o vystěhování ze socialistického Československa do Velké Británie za svým manželem a otcem. V neokázalém, ale o to působivějším debutu Václava Kadrnky jsou jejich jedinou spojnicí a společnou nadějí - dopisy.

Postel - výjimečná, ale stále utajená
Téma16. 7. 2010
Postel - výjimečná, ale stále utajená

Ačkoliv se jedná o jeden z nejpozoruhodnějších českých filmů posledních dvaceti let, málokdo ho viděl. Postel režiséra Oskara Reifa, černobílou obrazem a černou humorem, totiž provází výrazná nepřízeň osudu. Naposledy minulý týden. Česká televize uvedla tento snímek po jedenácti letech (sic!), ovšem naprosto v nesmyslném čase během konání karlovarského festivalu. Kdo chce tuto širokoúhlou perlu vidět, má šanci - navíc na plátně - na Letní filmové škole v Uherském Hradišti 31. července 2010.