Pavučina smrti

56%
Pavučina smrti
Pavučina smrti
Díky tajemství "pavučiny pěti jedů“ uchovávané v šaolinském klášteře může ten, kdo se jej zmocní, získat mocné síly. Znepřátelení vůdcové Hadí a Štíří sekty tedy nekompromisně usilují o jeho získání.


Režie:
Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
8
Do kung-fu filmů se dostávali nejrůznější žánry a jako v tomto případě nejčastěji fantasy. Na 70.léta jsou však dnes z pochopitelných důvodů už velice úsměvné speciální efekty včetně těch pyrotechnických. Zde je motiv tajemství pavučiny pěti jedů uchovávané kde jinde než v Šaolinském klášteře a různé sekty mají o toto tajemství nedílný zájem. Jednoduchý námět s jednoduchým dějem, ale kupodivu poněkud nezvyklou dramatizací. Daleko více se tu mluví, než bojuje, ale o souboje divák samozřejmě ochuzen není. Jen v kombinaci s těmi pyrotechnickými a jinými efekty vypadají poněkud podivně. Za zmínku také stojí, že se jedná o viditelně studiovou záležitost. Takže celkově může snímek vypadat těžkopádně, ale s úctou ke klasice k tomuto žánru si lze vše náležitě vychutnat.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 409 bodů
6
Šaolin, Wu Tang a bojový pavouk vypouštějící oblaka smrtících plynů. Nádherně bizarní a překombinovaná zápletka, neuvěřitelně prkenné herecké výkony, papundeklové kulisy a špatné triky. Filmy od Shaw Brothers prostě miluju.

Dodatečné informace

Původní název:
Im Todesnetz der gelben Spinne (více)
  • Hong Kong Pavučina smrti
  • Hong Kong Im Todesnetz der gelben Spinne
  • Hong Kong The Web of Death
  • Hong Kong Web of Death, The
  • Hong Kong Wu du tian luo
Premiéra v ČR:
24. 11. 2021
Země původu:
Hong Kong, Hong Kong
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch