Tanec na okraji sopky

AI
67%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Tanec na okraji sopky
Tanec na okraji sopky
Šokující exploze v bejrútském přístavu 4. srpna 2020 zanechala v troskách nejen velkou část libanonské metropole, ale i zbytky důvěry obyvatel v důstojný život v zemi nesužované korupcí. Trauma paralyzuje i filmový štáb uprostřed práce, otázka po smysluplnosti pokračování ve vysněném projektu je čím dál vtíravější. A co na to osud s téměř fatálními překážkami? Film o (zrodu) filmu, sugestivní zpráva o stavu překrásné nemocné země, dramatická balada o dilematu z největších – zda i nadále projevovat hluboce zakořeněnou lásku k vlasti zahnáním myšlenek na exil, i když domov nabízí život téměř pod hranicí lidské důstojnosti. Zda má cenu jít i nadále cestou, která se dá popsat slovy libanonské básnířky Nadii Tueni: „Volím moře, navzdory vrakům.“ (KVIFF)


Režie:

Recenze: Tanec na okraji sopky

Kinobox.cz
65%

Na pozadí výbuchu v bejrútském přístavu či pandemie koronaviru se odehrává natáčení filmu, který se pod vlivem událostí proměnil podobně jako nálada v celém Libanonu. Během 85 minut se bohužel nedostaneme postavám pod kůži natolik, jak bychom potřebovali, ale místy jde o hodnotný pocitový portrét libanonské společnosti a jejích tužeb.


Dodatečné informace

Původní název:
Dancing on the Edge of a Volcano (více)
  • Libanon Tanec na okraji sopky
  • Libanon Dancing on the Edge of a Volcano
  • Libanon Dancing on the Edge of a Volcano
Premiéra v ČR:
6. 7. 2023
Země původu:
Libanon, Německo
Ocenění:
Žádná ocenění