The Walking Dead: Dead City

75%
The Walking Dead: Dead City
Seriál The Walking Dead: Dead City je pokračováním populárního seriálu Živí mrtví a v pořadí pátou dílem z tohoto fikčního světa. První série se zaměřuje na postavy Maggie (Lauren Cohan) a Negana (Jeffrey Dean Morgan), kteří prochází krajinou postapokalyptického Manhattanu, který byl odříznut od pevniny. Chátrající město je plné obyvatel, kteří si někdejší metropoli New Yorku přizpůsobili vlastnímu modu existence – učinili jej světem nebezpečným, anarchickým, násilným i temně krásným.




hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
/Po první sérii/ Kromě seriálu (původně filmů) s Rickem a Michonne (původně jen s Rickem) mě ve světe TWD v podstatě nic zvláště nezajímá a nic nevyhlížím.. Úplně ten originální TWD seriál, který vykopnul celý svět a po 13 let byl projektem, který bavil, je srdcová záležitost a první příběhový seriál, jaký jsem začal sledovat a rok co rok se těšil na nové série.. I když je samotný závěr pro mě nádherný, tak mě mrzí kolik linek se neuzavřelo a diváka přehodilo do nových spin-off seriálů, které tu objektivně jsou jen pro to, aby tvůrci víc rýžovali diváky. Dead City je projekt, který sice táhnou dvě přední postavy z původního seriálu, který si ještě skutečně navzájem mají co říct, ale styl jakým se to tvůrci rozhodli ukázat je možná až trapný.. Všechny zajímá ten jejich vztah, ta dráždivá minulost, která přece nemůže obě postavy nechat chladné, to je proč jsem přišel.. Samozřejmě jak Negan tak Maggie jsou špičkové postavy, které po celých 6 epizod diváka baví a možná se představuje nejlepší Negan od konce 8. série TWD, ale tohle není jen tak něco jde o pokus o další seriál. Je potřeba dostatečný ústřední příběh, který zavazuje obě postavy k nějakým krokům a jejich propojení s událostmi musí dávat smysl. Skutečně tohle je případ, kdy ústřední dějová linka je tím nejslabším bodem. Navíc kromě nich jsou všechny postavy bez ohledu na to jaký prostor se jim věnuje, jak se je daří provazovat s minulostí obou protagonistů, jen do počtu... Dead City na druhou stranu ukazuje svět, jaký jsme nikdy v TWD neviděli a vizuálně jde o nejlépe zpracovaný svět, kde ale kompletně absentují chodci... Je to spíše konverzační představení, než akcí nabitá show.. Úplně s klidem by to mohlo vystačit do dvou hodin a pasovalo by to do sebe líp, když takhle se některé rozuzlení zápletky a tajemství jen účelně oddalují, i když jejich rozhřešení je divákovi relativně zřejmé již od začátku.. Nejsem nadšený, že půjde o trvalejší událost s již oznámenou druhou sérií. A myslím si, že si obě postavy měly dát ve světě TWD větší pauzu a já jako fanoušek bych si jejich návrat do svých ikonických rolí užil o to více, ale co už Dead City je tady se všemi svými problémy. 65%
N333meziiiz
N333meziiiz
661 bodů
8
Chápu, že je Maggie naštvaná na Negana, ale už by ho měla aspoň tolerovat nebo více respektovat. Neganovi je líto a lituje toho, že ji zabil manžela, který by byl budoucím otcem. Negan už několikrát zachránil skupinu a i jejího syna Hershela. Herecké výkony jsou skvěle zahrané, a v očích Maggie lze vidět, že je stále nastvaná a doslova posedlá Neganem. Asi bych jen vytkl, že tento spin-off se mi zdál zbytečný jako další projekty The Walking Dead, ale hádám, že producenti chtěli více zblízka zaměřit vztah mezi Maggie a Neganem.
M66
M66
207 bodů
8
Megan předá Negana do nového sdružení na Manhatten.
12.2.2024

Dodatečné informace

Původní název:
The Walking Dead: Dead City (více)
  • USA The Walking Dead: Dead City
  • USA Isle of the Dead
  • USA І мертві підуть: Мертве місто
Premiéra v ČR:
18. 6. 2023
Distributor:
AMC+
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné