Poslední z vyvolených

39%
Poslední z vyvolených
Plakát traileru
Poté, co civilizace podlehne smrtící pandemii a jeho žena je zavražděna, voják speciálních jednotek opustí službu a stane se poustevníkem v severské divočině. Po letech se na jeho prahu objeví zraněná žena. Utekla z laboratoře a její pronásledovatelé věří, že její krev je klíčem k celosvětovému léku. Váhá, zda se má do případu zapojit, ale všechny pochybnosti jdou stranou, když zjistí, že jejím pronásledovatelem není nikdo jiný než velitel Stone, muž, který před lety zavraždil jeho ženu.



Pete69
Pete69
29 978 bodů
2.5
Tohle je akční céčko non plus ultra. Virus, nějaká válka, hodný a zlý a imunní žena.. tady najdete snad všechna klišé. Akční scény absolutně naivní, superhrdina přežije vše a v sebevražedném nekrytém postoji kosí desítky cvičených vojáků, jako zralé obilí. Navíc mu říkají drvoštěp, takže jsem se neustále myšlenkami vracel k pohádce Lotrando a Zubejda. Hlavní hrdina i přes svou impozantní muskulaturu na mě působil spíše komicky. Laskomina pro lovce céčkových stupidních akčních filmů, které se berou vážně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 442 bodů
4.5
“Ty, Johne, vypadáš fakt dost drsně.” “Taky jsem.” Akční béčková filmová vzpomínka na doby, kdy v jednoduchosti byla síla, hlavní akční hrdina nebyl podvyživený jedinec, ale skutečný chlap z masa, kostí a krve a kde slovo, to čin. Hláškami ve své roli tak nabitý Daniel Stisen, že by i Arnold Schwarzenegger třeba ve snímku ´Komando´ (1985) mohl puknout závistí. Jedná se po úctyhodných 19 letech od prvního snímku o druhý filmový počin švédské režisérky Fansu Njie, která také napsala scénář, seděla ve střižně a produkovala. A jak to dopadlo? No, nic moc. Je to podivně tuhé, bez šťávy a patřičného tahu na branku. Autorce zřejmě námět napadl vlivem covidové pandemie, avšak v tvůrčí obrazotvornosti děj pojala v prostředí virového postapokalyptického světa, který je také stále ještě v nejrůznějších momentech populární. Snímek je pojat stejně, jak se to dělávalo v nízkorozpočtových vodách na přelomu 80. a 90. let. Nic proti ničemu, ale v dnešní době, kdy akčního hrdinu dělá už kdejaký jouda a všemu se vypomáhá fenoménem CGI, prostě má ohromně obtížné diváka oslovit. Tady se právě na něco takového nehraje. O postapokalyptickém světe se jen mluví a to je vše. Celý děj se odehrává v lesním prostředí, takže onen svět je potřeba si představit. Motiv děje snad už jednodušší také nemohl být. Je tak jednoduchý, že vlastně slouží jen coby motiv celé akční etudy, abychom věděli kdo a proč. Scénář a zpracování vypadá, jako by celý koncept byl vytvořen z komiksu a to věrně okýnko od okýnka. A v tom to právě je. V komiksu by to fungovalo dobře. Ve filmu už bohužel ne. A tak aby se tento snímek s puncem nostalgie dal alespoň nějak užít, je potřeba se na to jako na komiks také dívat. Potom již s okem shovívavým po divácké stránce zafungovat může. “Kde se pořád berou? Jsou jako šváby.” “Proto obtížný hmyz hubíme.”
Mikik4444
3 916 bodů
2.5
Ježíš to byla ale namakaná blbost. Body snad jen za krásnou přírodu.

Dodatečné informace

Původní název:
Last Man Down (více)
  • Velká Británie Poslední z vyvolených
  • Velká Británie Last Man Down
  • Velká Británie 라스트 맨 다운
  • Velká Británie A túlélés oltárán
  • Velká Británie Do ostatniej kropli krwi
  • Velká Británie El último superviviente
  • Velká Británie Ha'Sorred Ha'Akharon
  • Velká Británie O Último a Cair
  • Velká Británie Pandemia: A Guerra Final
  • Velká Británie Pandemia: La guerra final
  • Velká Británie Pandémia: Záverečný boj
  • Velká Británie Джон Вуд. Последняя кровь
Premiéra v ČR:
1. 3. 2022
Země původu:
Velká Británie, Švédsko
Čeština:
Poslední z vyvolených je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch