Lovec Kraven

AI
73%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Zajímavosti 10

  • Šestibalové břišní svaly Aarona Taylora-Johnsona, které jsou na plakátu výrazně vidět, jsou skutečné a ne upravené photoshopem. Fotograf Gavin Bond, který původní snímek pořídil, to potvrdil slovy: "Ano, ty břišní svaly jsou skutečné, tento mladý muž strávil v posilovně několik hodin."
  • Aaron Taylor-Johnson a Russell Crowe hrají postavy od Marvelu již potřetí. Aaron Taylor-Johnson hrál Pietra Maximoffa/Quicksilvera ve filmu Captain America: Zimní voják (2014) a Avengers: (2015) a Dave Lizewski/Kick-Ass ve filmech Kick-Ass (2010) a Kick-Ass 2 (2013), Russell Crowe si zahrál roli Dia ve filmu Thor: Láska a hrom (2022).
  • O roli Calypso Ezili se ucházely Jodie Turner-Smith a Taylour Paige, než byla obsazena Ariana DeBose.
  • Lovec Kraven byl pravděpodobně inspirován povídkou Richarda Connella "Nejnebezpečnější hra" z roku 1924 o ruském šlechtici, který loví lidi na výzvu. Ve svém debutu v The Amazing Spider-Man #15 (srpen 1964) Kraven označuje Spider-Mana za "nejnebezpečnější hru".
  • Vedoucí pracovník společnosti Sony Sanford Panitch si musel jméno Aarona Taylora-Johnsona vygooglovat, než ho do role obsadil.
  • Čtvrtý film ze Spider-Man Universe (SSU) společnosti Sony.
  • Než byl do role lovce Kravena obsazen Aaron Taylor-Johnson, o roli se ucházeli Brad Pitt, Keanu Reeves, John David Washington a Adam Driver.
  • Bude to první marvelovka s ratingem R od Sony a zároveň první marvelovka s ratingem R od studia Deadpool 2 (2018).
  • Bylo mnoho pokusů přivést lovce Kravena na velké plátno, ale všechny nakonec ztroskotaly. Sam Raimi ho chtěl vidět ve Spider-Manovi 4, než byl zrušen, a Kravenovo kopí se objevilo ve filmu The Amazing Spider-Man 2 (2014) jako upoutávka na jeho plánované vystoupení ve filmu Sinister Six, který byl rovněž zrušen. Co se týče MCU, Ryan Coogler ho chtěl zahrnout do filmu Black Panther (2018), přičemž se inspiroval komiksem Black Panther od Christophera Priesta, ale nepodařilo se mu zajistit práva. Jon Watts chtěl Kravena jako záložního záporáka do filmu Spider-Man: Bez cesty domů (2021) pro případ, že by příběh o multivesmíru nevyšel.
  • Odehrává se ve Spider-Man Universe (SSU) společnosti Sony, tedy ve stejném světě, v němž se odehrávají filmy Venom (2018), Venom: (2021), Morbius (2022), Silver Sable, The Black Cat, Nightwatch, Jackpot, Silk a Madame Web (2024).