Sněžit už nikdy nebude

62%

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
i
60%

Na rozdíl od českého Šarlatána nelpí hrdina na uznání svých zásluh, vlastně je až nadlidsky pozitivní, což znamená pořádnou zátěž pro jeho představitele. Ukrajinský herec Alec (von) Utgoff, jehož předkové se šlechtického titulu museli za bolševiků vzdát, má naštěstí dost charizmatu, aby riziko ustál.

Č
70%

Sněžit už nikdy nebude je příběhem o tom, jak dokáže člověk s neobyčejnými schopnostmi a duševní silou pohnout se životy zhýralých zbohatlíků. Nejasnost, vyprávění v náznacích, pomalá gradace a neurčitá pointa ale mohou jeho diváckou základnu rozpoltit.

T
68%

Rozevřené nůžky mezi bohatými a chudými, problematika imigrace a přístupu k migrantům, dopady jaderné katastrofy a v neposlední řadě změna klimatu. Zheniovy schopnosti mohou být jen způsob, jak lidem příliš zahleděným do sebe otevřít oči a rozhlédnout se i kolem sebe.

M
60%

Ukrajinský emigrant se ocitá na uniformním polském předměstí a pro místní boháče je nejen masérem, ale i zpovědní vrbou. Małgorzata Szumowska opět míchá sociální satiru s humornými a surrealistickými prvky, ovšem vyjma snové atmosféry a poutavého vizuálu nemá mnoho co nabídnout.