Miluj svého robota

70%
Miluj svého robota

Alma je vědkyně ve slavném Pergamonském muzeu v Berlíně. Aby získala pro svou práci finanční prostředky na výzkum, je přesvědčena, aby se zúčastnila mimořádného experimentu. Po dobu tří týdnů musí žít s humanoidním robotem, který se přizpůsobí jejímu charakteru a potřebám, tedy umělá inteligence navrhnutá tak, aby byl dokonalým životním partnerem. Alma se setkává s Tomem, strojem v lidské podobě, vytvořeném pouze proto, aby byla šťastná. Komicko-tragický příběh o otázkách lásky, touhy a o tom, co dělá člověka člověkem. (Film Europe)




Recenze: Miluj svého robota

Kinobox.cz
70%

V případě novinky režisérky Schrader rozhodně nejde o inovativní počin, ale o velmi zdařile pojatou komediální romantiku, která především kvůli hereckým výkonům, scénáři a dramaturgii nesklouzává do strnulého utopického kýče, snu o vztazích, které sníme, ale málokdy jich nedocílíme.


mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Až příliš rutinní romantika, která občas zabrouzdá k zajímavým momentům, většinou se však do odvážnějších vod nepouští. Příjemně však uteče a nechá na divákově zvážení, v čem tkví skutečná podstata vztahů. Více zde.

Dodatečné informace

Původní název:
Ich bin dein Mensch (více)
  • Německo Miluj svého robota
  • Německo Ich bin dein Mensch
  • Německo I Am Your Man
Premiéra v ČR:
28. 10. 2021
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Německo
Přístupnost:
15+
Tržby:
1,09 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Miluj svého robota je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění
Kreativní Evropa

Powered byJustWatch