Loupež století

74%
Loupež století
Plakát traileru
V roce 2006 se skupině nenápadných zlodějů pod vedením Luise (Guillermo Francella) povedl heroický kousek, když dokázali vyloupit pobočku banky Banco Río v Acassusu v Argentině. Dodnes je tato loupež považována za jednu z nejsmělejších v historii, kdy tým lupičů musel předvést nejenom neobyčejnou zručnost, ale i důvtip, sehranost a profesionalitu. Natočeno podle skutečné události.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Pokud máte rádi filmy, nebo seriály o bankovních loupežích, tak tady jste natrefili na zlatou žílu. Loupež století jak zní český název vypráví o bankovní loupeži, která se odehrála v roce 2006 v Argentině. Jak vidno, tak na loupež nemusíte být elegantní jako Dannyho parťáci ani inteligentní bedna jako v Papírovém domě. Stačí mít pod čepicí (plán loupeže a všechny detaily - geniální) a trochu štěstí, protože těmto lupičům vše vyšlo tak jak mělo. Díky povedenému castingu a odlehčenému tónu je film i hodně pohodovou záležitostí, která baví.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
7
Co si budeme povídat. Jakákoliv chytře naplánovaná bankovní loupež je atraktivní téma. A pokud v ní tahá ruka zákona za kratší konec provazu, tím líp. Aspoň já to tak mám. Kdybych byl majitel banky, nebo jeden z těch co si v ní ulívají miliony, možná bych to viděl jinak. Už jen fakt, že se jedná o film na motivy skutečného loupežného přepadení a nese žánrové označení komedie vypovídá o tom, jak veřejnost vnímá lupiče a jak policii, resp. banky. Přitom ona to ve skutečnosti žádná legrace nebyla...nikdo nevěděl, že se nebude střílet a zabíjet. A lupiči jistě nebyli tak sympaticky mouloidní, jako jejich filmoví představitelé. Nicméně zpětně se jeví nejen loupež století, ale i další osudy lupičů dostatečně zábavná na to, aby se mezi svérázné komedie zařadit mohla. Je to natočeno zručně, herecky není moc co vytknout, takže fajn oddechovka s Argentínskou příchutí a současně vítaná alternativa hollywodsky přestylizovaných akčňůvek.

Dodatečné informace

Původní název:
El robo del siglo (více)
  • Argentina Loupež století
  • Argentina El robo del siglo
  • Argentina The Great Heist
  • Argentina The Heist of the Century
Země původu:
Argentina
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup