Modrý zázrak

68%

Zajímavosti 5

  • Modrá barva se objevuje na všech scénách, například na oblečení, v interiéru i exteriéru budov, na lodích atd.
  • Rybářský turnaj Bisbee's Black & Blue Fishing Tournament se konal v mexickém městě Cabo San Lucas pouhých pět týdnů poté, co tento region zpustošil hurikán. Ve snaze udržet turnaj při životě a pomoci povzbudit místní ekonomiku vytvořil Bisbee's Fish & Wildlife Conservation Fund "Cabo Relief Fund" a anonymní dárce se zavázal zaplatit startovné 5 000 dolarů za každý tým, který souhlasil s pronájmem místní lodi. Protože byl startovní poplatek odpuštěn, mohli se soutěže zúčastnit chlapci z organizace Casa Hogar, která se stará o děti.
  • Ve skutečném případě se týmu podařilo velkou rybu po 43minutovém boji zkrotit. V Destiladeras v Cortezově moři používali živou návnadu a nic neulovili. Teplota vody byla 83 stupňů. Podle skutečného kapitána Ernieho Cossia, rodáka z Cabo a kapitána týmové lodi Mucho Bueno, se vyměnili a nahodili nástrahu Hi-5 Petrolero a tři minuty poté, co byla ve vodě, dostali záběr.
  • Zdá se, že postava kapitána Wadea Malloye, kterou ztvárnil Dennis Quaid, je zcela smyšlená a byla pro film vymyšlena.
  • Na webových stránkách sirotčince se uvádí, že "ačkoli Casa Hogar z tohoto filmu nemá žádný finanční prospěch, doufáme, že "Modrý zázrak zvýší povědomí a citlivost vůči soukromým střediskům sociální pomoci v Mexiku, z nichž většina, stejně jako naše, funguje jako charitativní organizace bez státního financování."