Život v barvě s Davidem Attenboroughem

82%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
6
Stále je to zajímavé a přírodovědné dokumenty mám rád, ale tahle série je poněkud slabá. Druhý a třetí díl z velké části opakují to, co jsme se dozvěděli už v prvním. Jasně, jde se třeba víc do hloubky, avšak tolik materiálu tam není (řekl bych, že to v klidu mohlo mít tak 90 min). Navíc je ten materiál podstatně méně závažný, než v jiných Attenboroughově jeho sériích. Jde zkrátka o okrajovou záležitost role barev ve zvířecí říši. Přesto jsem se ale dozvěděl zajímavé věci jsko třeba proč má zebra tak nápadné zbarvení a jakým způsobem jí pomáhá k přežití.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
9.5
Dvě epizody napěchované okouzlujícími záběry přírody + jedna o výzkumu a samotném natáčení. Život v barvě umožňuje sledovat svět očima nejrůznějších živočichů, odkrývá tajnosti, kterým ještě docela nerozumíme, ale zároveň nás fascinují. Vzhledem k tomuto odlehčenému tématu se nejedná o srdceryvný dokument, i tak nese určité poslání.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
8.5
David Attenborough je živoucí legenda a jednou se stane i jeho život námětem pro zajímavý dokument. V kombinaci s přírodopisnými filmy od BBC, které vynikají skvělými záběry a relativně fundovaným výkladem by se tedy zdálo, že je úspěch zaručen a nebude co vyčíst. Jenže těch filmů vzniklo za ta léta mnoho a některé nasadily laťku pekelně vysoko. Aniž bych chtěl srovnávat a analyzovat, tak mi trochu vadí to roztahování do více epizod. Nemálo opakujících se záběrů a opakování již řečeného jinými větami svádí k doměnce, že byť bylo materiálu hodně, tvůrci by si s tímto tématem (v té obecné rovině) vystačili se dvěma hodinovými epizodami, nebo třemi čtyřicetiminutovými. Ale je to maličkost...u tak kvalitních tvůrců je možná lepší když něco přebývá, než když chybí.