Vánoční příběh

57%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
5
Sázka na jistotu, především neurážející vánoční oddychová podívaná, která svou cílovku nejspíš nadchne a doprovod v podobě manželů či dobrotivých synů přitom nebude muset obracet oči v sloup. Paradoxně se Vánoční příběh jeví jako prozatím nejsnesitelnější film Ireny Pavláskové, kterému sice chybí nějaké vyšší ambice a nevyhnutelně bude srovnáván s podobnými filmy, přesto zvládne neurazit…. Více zde
avenis
avenis
8 145 bodů
5
Vystajlované interiéry, idylické exteriéry a občané Prahy redukovaní na tři rodiny plus několik statistů, vše doprovázené optimistickou hudbou. Trochu to připomíná Přijde letos Ježíšek, což se mi taky nelíbilo (ještě víc). "Humor" dua Lábus - Kaiser vyznívá vyčpěle a trapně. Z celého filmu jsou nejzábavnější ksichty, které dělá Roden, když zjišťuje, co všechno uniklo do éteru. Scénáristé nevymysleli vůbec nic nového, spíš pokradli, co se dalo. Druhé sledování bych považovala za ztrátu času.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Příznivci vánoční romantiky museli na tento projekt dlouho čekat. Natáčení během první pandemické zimy provázela řada komplikací a kvůli covidu se odložila i premiéra plánovaná už na loňské Vánoce. Snímek je tedy konečně v kinech, i když milovníci výstřednosti a hysterie, typických vlastností filmů Ireny Pavláskové, přijdou zkrátka. Autorka si totiž vystačila s početnou sestavou herců a hereček, jimž dala dostatek prostoru k exhibici. A to je (víceméně) ku prospěchu věci.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
2
Jako parodie to funguje skvěle, ale to asi nebylo záměrem.
Veronika Rada
Veronika Rada
921 bodů
9
Dlouho jsem se tak dobře nezasmála, jako u tohohle filmu. Ještě teď mi slzí oči od smíchu. Kaiser a Lábus jsou nepřekonatelní a ostatní herci jim nehrají jen druhé house. Za mě nová budoucí vánoční klasika. A to moc nemusím filmy Ireny Pavláskové, maximálně Čas sluhů a Corpus delikty, ale ostatní mi nesedí.
siginho
siginho
649 bodů
4
Mně to přišlo jako slátanina. Moc rodin najednou a Pierre Richard na konec byly jen vyhozené peníze...
gauchingman
gauchingman
273 bodů
0
Ježíšku, panáčku, to bylo ale trapňoučké... Říkal jsem si: "Tvůrci ti chtějí udělat jenom radost tím, že se podíváš na své oblíbené herce. Tak nebuď srab a snob!" - - - Byl jsem statečný skoro až do konce. Přežil jsem (tak tak!) např. opravdu "krutou" inzultaci V. Neužila J. Lábusem; jakýsi interní happyend u "Čermáků"; snažil jsem se vůbec nevnímat, jaký je to celkově nehorázný slepenec... atd., avšak závěrečné minuty v kostele jsem si už musel zakrývat oči.
abduh
110 bodů
8
docela vtipné, nevhodné pro deti, které věří na Ježíška
  • pribeh bez nasili
  • vyzrazení, že Ježíšek neexistuje
BVI13
BVI13
3 bodů
10
Úžasný film, doporučuji.‼️‼️‼️❤️