Jako v bavlnce

71%

Zajímavosti 7

  • Marla je omámená a nadopovaná alkoholem, než se dostane do zinscenované autonehody. Přestože se před několika minutami vlivem alkoholu dostala do bezvědomí, podaří se jí z potopeného auta utéct a následně vyplavat a dojít do obchodu, kde pouze naznačí, že je jí zima.
  • Když má člověk "trubičku v krku", nemůže vydávat žádné zvuky (ani vrčet).
  • Intubace (zavedení hadičky do krku) je velmi bolestivý a nepříjemný zákrok, pokud je pacient při vědomí. Pacient je téměř vždy v narkóze, protože jeho schopnost jej snášet je velmi nízká. Když se Romanova postava po intubaci probudí v nemocnici, je velmi klidná a zdá se, že jí to není vůbec nepříjemné. To není realistické.
  • Nejméně ve dvou případech někdo dostane paralyzér a jiná osoba se ho dotkne, aniž by byla sama zasažena. To lze provést, pokud nejste v kontaktu se sondami nebo se jiným způsobem nepřipojíte k obvodu mezi taserem a tasovanou osobou.
  • Když byl film v září 2020 během pandemie Covid-19 promítán na festivalu TIFF, získal Netflix práva na jeho uvedení v USA, Francii a na několika dalších světových trzích, zatímco Amazon jej získal pro uvedení ve Velké Británii, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu jako Prime Original.
  • Při propagaci filmu herečka Eiza González narážela na hnutí Free Britney, jak bylo ukázáno v dokumentu Framing Britney Spears (2021) společnosti Hulu jen několik týdnů před jeho uvedením. Prohlásila: "Ještě předtím, než se objeví na scéně, se musím vrátit k tomu, co se stalo: "Konzervativci jsou tématem, o kterém moc neslyšíme, a záměrem tohoto filmu je vrhnout světlo na to, jak se systémově složitě vybudovaný byznys někdy přiživuje na nevinných a nebo postižených lidech, a zároveň se drzým způsobem věnovat dalším velmi zásadním společenským komentářům."
  • Když Marla Grayson telefonuje se Samem Ricem, ptá se jí, zda slyšela o Milgramově experimentu, který odkazuje na sérii sociálně psychologických experimentů Stanleyho Milgrama, při nichž pokusné osoby poslouchaly autority (např. dávaly lidem elektrické šoky) bez ohledu na možné následky.