Kyslík

66%

Zajímavosti 6

  • MILO naplní Liz do nohy trubičku plnou vražedné šťávy, ale ta ji vytáhne těsně předtím, než se k ní dostane. Později, když se ji MILO chystá uvést do nadměrného spánku, musí jí znovu vložit jehly, které vytáhla, včetně té v noze. Nikde nebylo ukázáno, že by se z hadičky vytáhla vražedná šťáva A že by se hadička před tím, než ji vloží zpět do nohy, vypláchla fyziologickým roztokem.
  • Když Liz požádá o odstranění UV filtru z modulu, aby mohla vidět loď a ostatní moduly, osvětlení a stíny slunce na jejím modulu se nemění, přestože je uvnitř rotujícího válce. Teprve když se kamera stáhne, jsou změny patrné.
  • Hlavní postava je viděna, jak se vzdaluje od Země přibližně polovinou rychlosti světla. Divákům je sděleno, že již uplynulo šest let cesty. To znamená, že se nyní nachází přibližně 3 světelné roky od Země. To jí však zdánlivě nebrání v tom, aby v reálném čase telefonovala s lidmi na Zemi. Ve skutečnosti by signál potřeboval 3 roky na to, aby se dostal na Zemi, a další 3 roky na to, aby se vrátil na loď, takže rozhovor by vůbec nebyl možný." To je nesprávné. Skutečná Liz řekla svému klonu, že je v hyperspánku už 12 let - to ale neznamená, že cestuje tak dlouho, protože MILO potvrdil, že je od Země vzdálená jen 42 735 mil (52-53min). Pro představu, Měsíc je od Země vzdálen téměř 239 000 mil. Bylo nám také řečeno, že tah HIVE ještě nebyl zapojen, čehož jsme svědky na konci filmu, kdy "naklonovaná Liz" obnoví hyperspánek pro cestu na planetu WOLF vzdálenou 14 světelných let. Možná trvalo 12 let, než se podařilo dokončit/osídlit/vyzkoušet velkou loď s 10 000 lusky ve vesmíru.
  • Termín kryogenika se často používá nesprávně, zatímco skutečný termín je kryonika.
  • Krátký okamžik nulové gravitace znamená, že rotace jedné kapsle může být zastavena. Následný pohled však ukázal, že se otáčí celá konstrukce, takže je nepravděpodobné, že by jediná kapsle mohla dosáhnout nulové gravitace.
  • Původně byla s projektem spojena Anne Hathaway. Později od účasti odstoupila a nahradila ji Noomi Rapace. Poté, co byl projekt uveden do obratu, byla do hlavní role obsazena Mílanie Laurent, když se k projektu připojil Alexandre Aja.