She-Ra a princezny moci

82%

Zajímavosti 7

  • Nate Stevenson v rozhovoru pro Entertainment Weekly prozradil, že Netflix si hned na začátku objednal seriál o 52 epizodách, což scénáristům umožnilo přizpůsobit celý seriál tomuto počtu. Původní záměr byl vydat seriál jako 4 série po 13 dílech, ale po úspěchu první série se Netflix rozhodl rozdělit druhou sérii na dvě části (po 7 a 6 dílech). Poté se vrátili k původnímu plánu a vydali 3. a 4. sérii po 13 epizodách, takže seriál trval celkem 5 sezón.
  • Catřiny uši jsou v prvních třech epizodách zbarveny do fialova, poté do černa.
  • Ústřední písní je "Warriors", kterou napsala Kari Kimmel a nazpívala Aaliyah Rose. V upoutávce na poslední sérii (5. série) je pomalejší, dramatičtější verze této písně v podání AJ Michalky (která v seriálu také namluvila Catru). Tato verze se nachází na soundtrackovém albu "The Music of She-Ra and the Princesses of Power", přičemž běžná verze byla vydána již dříve jako singl.
  • Tři z pěti sérií seriálu byly odvysílány v roce 2019.
  • Aimee Carrero je jedinou hlasovou herečkou, která je uvedena v každé epizodě a obvykle je uváděna jako Adora/She-Ra. Adora se objevuje v každé epizodě kromě Princezny Škorpionky (2019) a She-Ra se objevuje pouze ve 41 z 52 epizod.
  • Na rozdíl od původního seriálu je Adora / She-Ra značně přepsána, aby její původ byl výsledkem její vlastní iniciativy a hrdinství. Například namísto toho, aby do Adořina světa přišel její bratr-dvojče a osvobodil ji od kouzla, které ji činí loajální Hordě zla, je Adora v této sérii jednoduše naïvely aklimatizována na tento život jako jediný, který kdy poznala. Když je Adora konečně vystavena zlu Hordy a její manipulaci, musí sama zásadně učinit hluboké morální rozhodnutí postavit se proti ní a připojit se k Rebelii jako She-Ra. Kromě toho je hlavním charakterovým obloukem Adory její boj o získání důvěry Povstalců, kteří jsou logicky podezřívaví vůči bývalé vojákyni Hordy, která stále nosí uniformu s reflexivním vojenským postojem.
  • Důraz na to, že Adora/She-Ra a Catra jsou si navzájem hlavními protivníky, je převzat z původní řady hraček Princess of Power, ve které byla Catra hlavním padouchem. Horda zla byla vytvořena pro řadu hraček Masters of the Universe, ale v sérii Filmation byla přidána do příběhové linie She-Ra.