Stargirl

71%

Zajímavosti 51

  • V září 2022 natočila Brec Bassinger jako Courtney Whitmore / Stargirl materiál pro čtvrtou sérii seriálu Titans, který se odehrává na Zemi 9 živého multiverza.
  • Nelson Lee musel nosit speciální kontaktní čočky, které vytvářejí efekt plazího mrkání. Podotýká, že jsou bolestivé a jejich nasazení zpočátku trvalo dlouho. Postupem času se jim podařilo nasadit čočky za méně než pět minut.
  • Geoff Johns nabídl roli Jordana přímo Neilu Jacksonovi, takže nemusel absolvovat tradiční konkurz.
  • Geoff Johns si vždy představoval Luka Wilsona jako Pata Dugana. Dokonce tak moc, že napsal knihu Pat Dugan s ohledem na Luka. Geoff poslal scénář pilotního dílu a dopis Lukovi osobně. Lukovi se scénář líbil a souhlasil, že si Pata zahraje.
  • Yvette Monreal si kvůli roli musela obarvit vlasy na černo.
  • Deadline oznámil 31. října 2022, že seriál byl zrušen v průběhu třetí sezóny. Web uvedl, že tvůrčí tým, který za Stargirl stojí, dostal včasné upozornění, že seriál nebude obnoven, a aby s ohledem na to napsal důstojné finále.
  • Prvním důkazem, že seriál Stargirl skutečně patří do Arrowverse, byl seriál Legendy zítřka (Legends of Tomorrow, S6E10), v němž Spooner v roce 1935 utěšuje Fernanda, že každou chvíli se ve dveřích objeví parta superhrdinů (myšleno Legendy). Fernando se zeptá: "Jako Justice Society of America?" "Ano," odpoví. Fernando tedy o JSA slyšel.
  • Stella Smith věděla, že seriál, do kterého se hlásí, je Stargirl, ale použili falešný scénář a jiné jméno postavy.
  • Během rozhovoru s Joelem McHalem, který hraje Sylvestera Pembertona/Starmana, Bassinger hovoří o oživení Kosmické hůlky. "Určitě to bylo jako období učení, spousta pokusů a omylů nejen s praktickou stránkou hole, jako je světelný paprsek a jak se potom udělají digitální efekty, ale také jako můj partner ve scéně," vysvětlila. Bassinger také poznamenala, že spolutvůrce Stargirl a showrunner Geoff Johns jí připomínal, že Hůl je živá věc, což vedlo k jedinečnému způsobu hraní. Bassinger řekla, že kdykoli dostala nový scénář, zvýraznila si své scény, stejně jako jakoukoli akci zahrnující štáb, což jí pomohlo vytvořit pocit, že je živý.
  • Yvette Monreal a Meg Delacy mají stejné narozeniny 9. července, dělí je od sebe čtyři roky.
  • Jake Austin Walker se dozvěděl, že bude hrát Henryho, až když mu řekli, že dostal roli. Zpočátku byl zklamaný, protože opravdu chtěl roli "Ryana", když se však dozvěděl, že jde o Henryho Kinga Jr. z DC Comics, byl nadšený.
  • "Myšlenka, že tenhle chlápek je v podstatě jen pomocník skutečných superhrdinů, je jako manažer vybavení Chicago Bulls, víte, jako: "Hej! Ale já jsem součástí týmu, baby!"," žertoval Luke Wilson pro Decider, když byl dotázán na roli stárnoucího pomocníka Pata.
  • V komiksech byli hrdinové druhé generace Justice Society, Dr. Mid-Nite II, Hourman II a Wildcat II, dospělí, ne teenageři. Navíc Beth Chappel, a nikoli její matka, byla lékařka a nosila kostým Dr. Mid-Nitea podle vlastního návrhu. Stargirl také pracovala pouze po boku Hourmana II, protože Wildcat II i Dr. Mid-Nite II zemřeli předtím, než Courtney přijala identitu Stargirl.
  • Brec Bassinger chce, aby se ve Stargirl odehrál románek mezi Courtney a Shazamem.
  • Stella Smith je první herečkou, která ztvárnila Artemis Crock v hrané adaptaci.
  • Meg Delacey byla o týden později znovu povolána na konkurz na roli Cindy, protože vedoucí castingu vysvětlili, že Meg je jediná herečka, která Yolandě dodává "říz". Místo toho ji chtěli vidět v roli Cindy/Shiv.
  • Brec Bassinger řekla, že si je dobře vědoma toho, jak osobní projekt pro Johnse byl. "Řekl mi o [Courtney], řekl mi o její podstatě Vzpomínám si, že řekl, že chtěl, protože nebyla schopna neustále dávat své světlo, chtěl vytvořit tento odkaz, aby její světlo mohlo svítit dál. A je mi opravdu jen ctí, že mi to svěřil. A on mi to tak pochválil, takže jakýkoli tlak, který vůči tomu cítím, on ho opravdu zmírňuje," řekla. Produkce vytvořila společnou fotografii Bassingera a Courtney Johns. Na obrazovce byla vidět jen krátce, ale Bassinger snímek sdílela na svých sociálních sítích. "Zveřejnila jsem to na svém Instagramu, a když jsem napsala popisek, tak jsem se dojala, stejně jako [pauzy.] Samozřejmě každý den, když jsem šla na plac, mi to připomínalo, proč jsme tam byli," řekla. "To, že tam byl Geoff a cítila jsem jeho vášeň, mi to neustále připomínalo, ale i když na to pomyslím, jsem tak dojatá. Je mi to líto. Dobře, končím. Ale jako jo."
  • Tygřice v podání Pauly Brooks byla původně běloška, ale hraje ji Joy Osmanski, která je korejského původu. Pravděpodobně proto, že Paula je nyní známější z animovaného seriálu Young Justice, kde je vietnamského původu.
  • Geoff Johns popsal, že Stargirl má podobný tón jako filmy z 80. let, jako jsou E.T. the Extra-Terrestrial a Návrat do budoucnosti.
  • Cameron Gellman a Brec Bassinger mají cukrovku prvního typu. Ani jeden z nich se svým onemocněním dosud nepracoval. Dokázali spolupracovat a být k sobě upřímní v tom, jak se cítí. Bavilo je, že i přes svůj stav mohli hrát silného, chladného superhrdinu.
  • Luke Wilson říká, že se mu líbí myšlenka otevřít v blízké budoucnosti jejich svět dalším spandexovým hrdinům. "Myslím, že by bylo docela fajn, až se seriál po první sezóně rozjede, začít rozšiřovat obzory a představovat nové postavy nejen z DC vesmíru, ale i z Arrowverse," řekl Wilson v rozhovoru pro TV Guide s tím, že by podle něj byl super crossover s Flashem. Pro Breca Bassingera , crossover se Supergirl dává vzhledem k jejich jménům dokonalý smysl. "Už jen ta jména obecně je tak nějak předurčují k tomu, aby spolu potřebovaly spolupracovat," řekl Bassinger.
  • Na začátku série umírají původní členové Justice Society of America (JSA). S mladší generací, která přebírá jejich plášť, Geoff Johns řekl, že jejich "cesty nejsou kompletní. Nevědí, kde budou a čím budou. A tak se mohou dopustit nejrůznějších chyb a rozhodnutí a kdo ví, jaký bude jejich konečný osud? To přináší spoustu zábavy a nepředvídatelnosti."
  • Jake Austin Walker se původně ucházel o roli Ricka Tylera, a když ji nedostal, zúčastnil se konkurzu znovu na Henryho Kinga Jr. V té době byly strany maskovány pod falešným jménem a bylo jim pouze řečeno, že postava je šikanující na střední škole.
  • Trailer ukazuje, že Courtney přebírá plášť Stargirl od předchozího hrdiny jménem Starman. Kromě toho mají původní Wildcat, Hourman a Dr. Mid-nite mladší nástupce v podobě Yolandy Montez, Ricka Tylera a Beth Chapel.
  • Kostým Dračího krále Nelsona Leeho byl extrémně horký, takže musel mít k dispozici průmyslový ventilátor, který často volal, aby ho ochladil. Kvůli horku v kostýmu nikdy neprováděl své kaskadérské kousky. Při chůzi pozpátku v kostýmu kvůli dlouhému plášti často padal.
  • V první sezóně měl podle Breca Bassingera "významnou roli" původní Doktor Mid-Nite-Charles McNider, zatímco Geoff Johns dodal, že sezóna zavede Sedm vojáků vítězství jako první superhrdinský tým před JSA a prozkoumá historii Kosmické hůlky.
  • Když Geoff Johns mluvil o klasických členech JSA, jako jsou Alan Scott a Jay Garrick, označil je za "starší státníky", o kterých se "mluví a kteří v JSA existují" a jejichž "odkaz je cítit v celém seriálu".
  • Cameron Gellman byl posledním stálým členem seriálu a hercem, který byl obsazen, protože Geoff Johns a zbytek štábu nemohli najít dokonalého Ricka Tylera/Hourmana. Obsazen byl v lednu 2019, zatímco zbytek herců se upsal během listopadu a prosince 2018. Při konkurzu se rozhodl pro falešnou postavu a byl trochu naštvaný, když podepsal smlouvu na Pilot s tím, že jeho postava je "Rick Harris". Myslel si, že mu dali vedlejší roli namísto regulérní role v seriálu, přestože podepsal smlouvu na regulérní roli v seriálu. Teprve když mu zavolal LJ ze superobleků, aby ho vybavil, zjistil, že hraje superhrdinu jménem "Hourman", což bylo tajemství, které bylo utajeno i před Cameronovým týmem. Po odletu do Atlanty očekával pouze třítýdenní natáčení Pilotu, ale při rozhovoru s Brecem se dozvěděl, že se seriál chystá rovnou do série na 13 epizod a on bude v Atlantě šest a půl měsíce. Byla to ona, kdo mu řekl, že Rick je v JSA a bude se podílet na téměř každé epizodě.
  • Tvůrce seriálu, showrunner a spoluvýkonný producent Geoff Johns vytvořil také postavu Courtney Whitmore, pojmenovanou po jeho sestře Courtney, která zahynula při výbuchu letu TWA 800 v roce 1996.
  • V komiksu Sylvester Pemberton nikdy nebyl Starmanem. Byl to superhrdina zvaný Star-Spangled Kid, který později v dospělosti přijal identitu Skymana. Kostým, ve kterém je postava Joela McHalea zabita, je ten, který měl Skyman na sobě, když byl v komiksu zabit.
  • Joel McHale se rozpovídal o své práci na seriálu, který označil za "splněný sen". "Věřte mi, byl jsem prostě poctěn, že jsem byl požádán. Od Geoffa Johnse to byl splněný sen," řekl McHale. "Byl jsem nadšený, protože jsem vždycky chtěl hrát superhrdinu. Starman v podstatě vyšel ve stejné době jako Kapitán Amerika ve 40. letech a myslím, že prostě neměl tak dobrý PR tým. Vznikla spousta jeho různých verzí a poté, co jsem si o něm přečetl spoustu věcí, je opravdu zábavné ho hrát. A pak jsem si přečetl scénáře a ty byly skvělé. Věděl jsem, že [Brec Bassinger], který hraje Stargirl, ten herec je úžasný a je to hvězda."
  • Jake Austin Walker je velkým fanouškem komiksů, a to natolik, že ho Yvette Monreal nazývá "komiksovou encyklopedií". Zná téměř všechny komiksové zápletky Henryho Kinga Jr./Brainwavea Jr.
  • Brec Bassinger je první americkou herečkou, která ztvárnila Stargirl. Její předchůdkyně Britt Irvin ze seriálu Smallville (2001) a Sarah Grey ze seriálu Legendy zítřka (2016) byly Kanaďanky.
  • Vedoucí seriálu Geoff Johns řekl TV Guide, že je "nadšený", že je Stargirl oficiálně součástí Arrowverse a že se potlouká na Zemi 2 se Společností spravedlnosti Ameriky, ale to neznamená, že Courtney Whitmore v dohledné době navštíví další seriály DC. Ano, Johns řekl: "Jsme pro jakýkoli [crossover], kdykoli to bude dávat smysl. Pokud se k tomu naskytne skvělá příležitost, bude to skvělé." Nicméně debutová sezóna Stargirl dokončila natáčení v roce 2019 a se všemi těmi odklady Arrowverse na obzoru to bude ještě nějakou dobu trvat, než hvězdný hrdina navštíví Zemi Prime.
  • Brec Bassinger si přeje, aby se ve Stargirl někdy objevil Batman, protože jedním z jejích nejoblíbenějších filmů je Temný rytíř povstal (2012).
  • Členové Společnosti nespravedlnosti jsou stejní jako členové týmu JSA, přičemž Geoff Johns naznačil, že se v seriálu objeví téměř všichni, kteří byli členy Společnosti nespravedlnosti v komiksech.
  • Henry King mladší (Jake Austin Walker), tyran, který si Courtney dobírá, je synem padoucha Brainwavea (Christopher James Baker). V komiksu se z něj stane superhrdina Brainwave junior a týmový kolega Sylvestera Pembertona (Joel McHale). Také jeho matka je sestrou Sylvestera Pembertona.
  • Crusher řekne Patovi, aby si "na ty kosti nabral svaly". Pravděpodobně se jedná o interní vtip, protože v komiksech je Pat Dugan extrémně svalnatý.
  • Seriál byl v červenci 2020 obnoven pro druhou sérii, protože se přesune z DC Universe na CW jako původní seriál. Seriál byl obnoven pro 3. sérii v dubnu 2021 před premiérou 2. série.
  • Brec Bassinger se nepodíval na předchozí ztvárnění postavy Britt Irvinov v seriálu Smallville nebo Sarah Grey v seriálu Legendy zítřka, protože byly zobrazeny jako "starší, dospělejší verze" Stargirl. Bassinger dodal, že seriál se více držel komiksových Hvězd a S.T.R.I.P.E. "v tom, že je mladá, středoškolská, naivní, což jsem chtěl vnést do této verze Stargirl".
  • Brec Bassinger oslavila na natáčení své 20. narozeniny a 21. narozeniny měla v den, kdy se vysílala druhá epizoda seriálu S.T.R.I.P.E. (#1.2).
  • Stargirl debutuje v závěrečných scénách poslední epizody crossoveru Crisis on Infinite Earths před oficiálním debutem seriálu. Tato scéna také stanoví, že se seriál odehrává na Zemi-2 Multivesmíru.
  • Geoff Johns označil obsazení Stargirl za náročný proces, kdy se na konkurz pro tuto roli dostavily stovky hereček. O tom, proč je Bassinger pro roli ideální, Johns řekl: "Okamžitě jsem věděl, že je to Courtney. Má v sobě humor, nadšení, energii, vrozený optimismus a Brec skutečně ztělesňuje to, čím Stargirl je."
  • Brec Bassinger má při čtení scénářů téměř fotografickou paměť.
  • 21. listopadu 2019 bylo oznámeno, že stanice CW bude vysílat každou epizodu v hlavním vysílacím čase den po premiéře na streamovací službě DC Universe, přičemž po odvysílání bude možné každou epizodu streamovat online na CW.
  • Courtney projevuje opovržení vůči myšlence stát se roztleskávačkou (mytologický vtip komiksu, kde se jí stala čistě jako prostředek tajné identity a nenáviděla každý okamžik). Brec Bassinger je bývalá profesionální roztleskávačka.
  • V komiksech bylo Blue Valley původně rodným městem Wallyho Westa/Kida Flashe.
  • Protože je Doktor Mid-Nite slepý, je považován za prvního komiksového superhrdinu s tělesným postižením, který vznikl o více než 20 let dříve než Daredevil Stana Leeho pro společnost Marvel.
  • V prohlášení, které doprovázelo první tři ukázky, Geoff Johns, stálice DC, vysvětlil, proč vůbec stvořil Courtney Whitmore: "Je to příběh o tom, že rodinu tvoří pouto, nikoli krev. Stargirl byla samozřejmě pojmenována po mé sestře Courtney a byla jí inspirována. Právě jejího ducha a optimistickou energii jsem chtěl prostřednictvím Stargirl vrátit zpět do světa." Geoffova sestra zemřela mladá při leteckém neštěstí a nyní, více než dvacet let poté, co na její počest poprvé napsal komiks "Stargirl", Courtney Whitmore konečně vystupuje ve vlastním seriálu. Je tedy příznačné, že pilotní díl Stargirl začíná flashbackem, který nastoluje důležitost rodiny a odkazu.
  • Geoff Johns, bývalý prezident a tvůrčí ředitel DC Entertainment, považoval svou sestru za superhrdinku, ale místo nadpozemské síly nebo zvláštních schopností měla zvláštní dar v podobě velkorysého srdce a smyslu pro dobrodružství. "Vždycky chtěla pomáhat lidem. Byla velmi pozitivní. Vstoupila do místnosti a měla prostě energii," řekl Johns o osmnáctileté Courtney, která zahynula v roce 1996 při výbuchu letadla společnosti TWA, let 800, u pobřeží Long Islandu ve státě New York. "Byla nebojácná," dodal Johns. V novém seriálu udržuje ducha své sestry naživu " Seriál se "zrodil z touhy udržet jejího ducha naživu," řekl nedávno a dodal, že chtěl "vrátit do světa tu pozitivní energii, kterou podle mě měla."
  • Před "Stargirl" byl Geoff osloven s nápadem na Hvězdy a S.T.R.I.P.E., avšak nemohli do něj zahrnout brnění S.T.R.I.P.E., které je podpisem Pata Dugana. Geoff měl pocit, že by bylo nepřesné vyprávět příběh bez zbroje, a odmítl. To je jeden z mnoha důvodů, proč se mu natáčení seriálu Stargirl 2020 líbilo. Dokázali zůstat věrní zdrojovému materiálu realistickým způsobem. Od prvního okamžiku, kdy přemýšlel o obsazení Pata Dugana do hrané role, si Geoff představoval v této roli Luka Wilsona. A to natolik, že s ohledem na Luka napsal scénář, poslal Lukovi dopis s pilotním dílem a sešel se s ním, aby si o něm promluvili. Geoff mu vysvětlil, že Luke má v sobě to "uzemnění, snahu dělat správné věci, ale možná ne vždy je schopen je dělat", které Pata Dugana vystihuje.