Jack Reacher

83%

Zajímavosti 21

  • Joe Reacher je několika postavami, včetně své matky, nazýván Joseph. V knihách není Joe zkratkou pro nic, jmenuje se prostě Joe.
  • S1E3 12:58, lahvička s vitamíny v lékárničce, prodávaná v kanadském řetězci lékáren Shopper's Drug Mart, s francouzským překladem "fast acting", jasně viditelným jako "Action plus rapide". Zjevně ne na venkově v Georgii.
  • Dům policejního náčelníka ve druhém díle se nachází ve čtvrti Devil's Elbow v Markhamu v Ontariu.
  • Ačkoli podle románů Lee Childa sloužil Jack Reacher třináct let u vojenské policie Spojených států. Byl "mustered out" a čestně propuštěn v hodnosti majora. V sérii ani ve všech Reacherových knihách však nikdy nebylo vysvětleno, že Reacher byl VYHODNOCEN." Reacher chodil do West Pointu a za dobu strávenou na akademii se doba do důchodu nepočítá. Reacher tam tedy strávil pouze 13 let, a tudíž nesplňuje podmínky pro základní dvacetiletý odchod do důchodu. O zdravotním odchodu do důchodu nebylo nikdy nic zmíněno.
  • Alan Ritchson (Reacher) a Kristin Kreuk (Charlene Hubbleová, bankéřova manželka) hráli v seriálu Smallville. Kreuková v tomto seriálu hrála Lanu Langovou a Ritchson hrál Arthura Curryho/Aquamana.
  • Bentley, který si Reacher poprvé odváží z Hubbleova domu, je Bentley Flying Spur, jehož cena přesahuje 250 000 dolarů. Luxusní edice tohoto vozu je vybavena motorem W12 schopným dosáhnout rychlosti přes 200 km/h.
  • Skutečný Blind Blake zemřel v roce 1934 v Milwaukee na zápal plic.
  • Podle románů Lee Childa sloužil Jack Reacher třináct let u vojenské policie Spojených států. Byl "vyřazen" a čestně propuštěn v hodnosti majora.
  • V mnoha případech v sérii ostatní postavy na Reachera promluví a nedostanou žádnou odpověď. To je aspekt románů, kde Lee Child v reakci na dialog píše: "Reacher nic neřekl". Je to tak častý jev, že fanoušci románů mají průběžné počty, kolikrát Reacher v každé knize nic neřekl.
  • Před uvedením seriálu Alan Ritchson v pořadu Kelly Clarkson Show prozradil, že váží 113 kg. Přibral 30 kilo, aby získal více síly a svalů a mohl se stát Reacherem.
  • Je napsáno více než 20 knih s Jackem Reacherem jako hlavní postavou. Je popisován jako 196 cm vysoký a 113 kg vážící. Ve filmech hraje mohutného bývalého vojáka Tom Cruise, ačkoli neodpovídá fyzickému popisu. Cruise měří možná 170 cm a váží 175 liber (79 kg). Alan Ritchson měří 188 cm a váží 235 liber (106 kg), což se blíží správným mírám popsaným pro Reachera.
  • Reacher o sobě v seriálu několikrát prohlásí, že je spíše tulák než vandrák; v knize je tato poznámka pronesena jednou, ale bez jakéhokoli vysvětlení. Ačkoli oba termíny obecně odrážejí představu tuláka bez domova a často se používají zaměnitelně, existují mezi nimi určité rozdíly, které by pedantský Reacher považoval za důležité. Historicky si vandrák hledal práci všude, kam cestoval, kdežto tulák žebral nebo kradl, aby se uživil. Vandrákk se obecně snažil projevovat úctu hostitelské komunitě, což bylo ztělesněno v kdysi skutečném etickém kodexu. Tuláctví bylo spojováno s řadou trestných činů a společenských neduhů; v USA byly často přijímány zákony o tuláctví, které se snažily bojovat proti opilství na veřejnosti, prostituci, drobným krádežím a dalším problémům připisovaným tulákům. Reacher sám sebe považuje za někoho, kdo komunitám, které navštěvuje, spíše pomáhá, než aby byl na obtíž.
  • Je pozoruhodné, že na tak velkou a rozsáhlou produkci se vedoucí seriálu Nick Santora ani jednou osobně nesetkal s hlavní hvězdou Alanem Ritchsonem ani s autorem knižní série Reacher Lee Childem. Celý proces navrhování pořadu, psaní scénáře, konkurzů atd. probíhal v jeho režii. V době uvedení první série na streamovací službě Amazon Prime se s nimi stále ještě osobně nesetkal.
  • První sezóna je založena na první knize o Jacku Reacherovi; "Killing Floor".
  • Druhá série bude vycházet z 11. knihy Smůla a potíže. V roli Reachera se vrátí Alan Ritchson a v roli Neagleyové Maria Sten.
  • Britský autor knižních bestsellerů Lee Child často říká, že jeho čtenáři nebyli s Tomem Cruisem v roli Jacka Reachera nikdy zcela spokojeni, a to nikoli kvůli jeho hereckému výkonu, ale proto, že jeho postava se nikdy zcela nevyrovnala obřímu muži z románů. Child zdůrazňoval, že si Cruise jako herce jen váží a že si nesmírně užíval jeho společnosti a přátelství během natáčení obou filmů o Reacherovi. Kromě toho začal očekávat, že se jeho romány o Jacku Reacherovi přesunou do epizodní televizní podoby, a Cruise o účast v takovém seriálu nikdy neprojevil zájem, proto Child doufal, že do hlavní role bude obsazen relativně neznámý herec.
  • Alan Ritchson si prý myslel, že role Jacka Reachera, muže, který málomluví, bude z hlediska dialogů hračka. To platilo do chvíle, než se mu naskytla scéna, v níž musel během 30 vteřin vysypat z rukávu čtyři stránky monologu. To vyžadovalo večerní studium navíc.
  • Pro brutální bojové scény, kde se obvykle používají zkušení kaskadéři, trval Alan Ritchson na tom, aby se do této činnosti ponořil sám a kvůli svým ambicím utrpěl řadu pohmožděnin a modřin.
  • V únoru 2022 bylo oznámeno, že seriál byl obnoven pro druhou sezónu.
  • Alan Ritchson při přípravě na roli Jacka Reachera přečetl všech 24 románů o Jacku Reacherovi.
  • Oko dospívajícího Reachera má hnědou barvu, ale oko dospělého Reachera je modrošedé.