Na palubu!

67%
Na palubu!
Měla to být jednorázová spolujízda, ale všechno se zkomplikovalo už v Paříži, kde místo očekávaných slečen obsadili sedadla Edouardova auta zavalitý dobrák Chérif a hovorný frajírek Félix. Úzkostlivý mamánek za volantem se stává mimoděčným pasažérem Félixova romantického nápadu překvapit na venkově dívku, se kterou prožil krátký letní románek. Trio symbolicky ztroskotá v idylických kulisách divoké řeky a prázdninového kempu na jihu Francie. Ve filmu Guillaume Braca se vtipně prolínají prvky buddy komedie a neokázalé civilnosti klasika francouzské nové vlny Erica Rohmera. Poetická Spolujízda vypráví o síle nečekaného přátelství, plachých romancích a bolestivých ranách, které se v žáru horkého léta buď rychle zahojí, nebo už nikdy nezmizí; o čase dospívání, kdy je všechno zdánlivě jen jako, ale ve skutečnosti už doopravdy. (Artcam Films)



mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Tahle komedie není třeskutě vtipná, s nadhledem však vypráví o patáliích, které většina z nás ve věku 20+ řešila. Hledání partnerské lásky i vztahu k sobě samému, machrování před kamarády i prostá snaha užít si dovolenou. Neokázalá jednohubka skrývá ve své subtilnosti silně humanistické poselství a nepotřebuje k tomu rozmáchlá gesta. Více zde.
radkav
143 bodů
7
Tento film byl příjemným zpestřením festivalu Tady Vary a vůbec mě nezklamal. Klasická francouzská komedie,kdy dva černoši vyrazí do jednoho francouzského kempu, aby zde překvapili holku, se kterou si jeden z nich předtím začal. Na ceste do kempu se svezou s mladým klukem, který původně čekal, že sveze dvě holky, a to, že namísto jich bude vézt dva chlapi, ho moc nětěší. Cestou však mají menší nehodu, díky které musí auto nechat spravit v místním servisu a tak se nakonec přidá ke svým spolujezdcům a také se ubytuje v kempu. Film začíná trochu jako road movie, ale jen do té doby, než dorazí do kempu a řeší různé situace, které je na místě potkají. Film není žádná bomba, nemá žádný zajímavý děj, ale rozhodně je to příjemné pokoukání a velká vyjímka v rámci festivalu Tady Vary. Zjednodušeně řečeno je to nenáročný, letní, prosluněný a nekomplikovaný film, skutečně spíše pro oddech, nikoliv k zamyšlení. Tyto ambice film ani nemá.

Dodatečné informace

Původní název:
À l'abordage (více)
  • Francie Na palubu!
  • Francie À l'abordage
Premiéra v ČR:
8. 7. 2021
Distributor:
Artcam Films
Země původu:
Francie
Čeština:
Na palubu! je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění