Mission: Impossible Odplata – první část

81%
Mission: Impossible Odplata – první část
Sedmé pokračování kultovní špionážní série s agentem Ethanem Huntem. Srdcová série Toma Cruise se vzestupnou tendencí opět představí rozmanitý fikční svět, ve kterém se Impossible Mission Force parta vydá po stopách likvidační zbraně, která má potenciál zničit lidskou existenci. Hunt tentokrát stojí proti osobnímu nepříteli, jenž ho znal v době před agentskou dráhou. Ví o každé jeho slabině a vyzbrojen komplexní znalostí představuje dosud nejtěžšího protivníka, který před Hunta klade morální otázku, zda hodlá riskovat život svých nejbližších. Řemeslně vytříbená značka přinese tradičně řadu praktických efektů a poctivých kaskadérských kousků, stejně jako variaci sebe samé.



Recenze: Mission: Impossible Odplata – první část

Kinobox.cz
95%

Vzestupná tendence Mission: Impossible pokračuje také v Odplatě, která má veškeré žádané ingredience zasazené do aktuálního a strhujícího konceptu. Je to absolutní filmová špionáž z futuristicky formované reality, kde nikdo není v bezpečí a jediný boj proti neviditelné hrozbě spočívá v improvizaci, kapsářství a skákání do hlubokých strží. Kupte si popcorn, užijte si projekci a za rok se těšte na velké finále.


Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Mission Impossible mě opět nezklamalo.. totálně přepálená akce, kterou očekáváte, když chcete MI vidět. Tom Cruise stále v dobré formě. Virtuální záporák je dobrý nápad, zvlášť když jeho nohsled je také výrazný záporák. Honičky autem, vlak, motorka, souboje.. vše v neskutečně rychlém tempu, až člověk nemá možnost chvíli vypnout. Těším se na druhou část. Film přesně splnil moje vysoké očekávání.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
9
Nová Mission Impossible je tady! A po covidové odmlce, po dalších šrámech při natáčení se po šesté vrací i Tom Cruise ve své nejikoničtější roli, která lemuje pomalu celou jeho kariéru - Ethana Hunta.. Celou sérii jsem si doháněl barbarsky až letos a i když si nemyslím, že je kdovíjak perfektní a spíš jsem asi čekal trošku ještě něco více, tak si ohromně vážím, že ještě něco takového vůbec vzniká. Akční filmová série, která každým dalším pokračováním přidává něco navíc a vysmívá se všem moderním značkám, které musejí sahat k digitálním efektům.. Tohle je pojetí, o kterém jsem vždy snil, že bude mít agent 007, tohle je filmová nádhera, do které všichni zúčastnění dávají naprosto všechno a Tomík i v 60ti letech předvádí jeden z žánrových vrcholů.. Mission Impossible jako série má svoje vzestupy a pády, kdy především trvá než jde opravdu o něco více než jen o ambicióznější béčko, kam podle mě spadají první dva filmy.. Ale pak přišli správní tvůrci a nakonec i osudová spolupráce s McQuarriem, který si sedl s Tomem Cruisem natolik, že jeden bez druhého už nedají ani ránu. Série dostala elegantní styl, přehršel nápadů a především každý její další kousek byl kombinací tolika diváckých kroucení hlavou nad tím, jak jen tohle může někdo tvořit.. Ethan Hunt je zpět se svým zajetým týmem starých známých, aby rozklíčoval další spiknutí, další neřešitelný problém.. Očekávání diváka, který už si dokáže dopředu domyslet, kdy postavy na scéně jsou jen tradičním podvrhem v podobě používání věrných masek, není jednoduché překonat. Ale s radostí říkám, že sedmá M:I to dokázala! Finále je tady a celý příběh se trošku zacykluje a snaží se ukázat, že Odplata tu s námi osudově být měla. Stejný tým lidí hlavních hrdinů, které pomalu nemohou zklamat, doplněn o naprosto okouzlující Hayley Atwell.. Příběh, odkrývající krásy dalších evropských velkoměst, propojující jednu zapamatovatelnější akční sekvenci za druhou a přesto každá má neodmyslitelně vlastní styl.. Adrenalinová automobilová honička v úzkých italských uličkách, naháněčka na letišti, neonový klub, to vše by v normálním filmu byl totální highlight, ale tady jen pochoutkový předkrm, který odpálí až našlapané finále okolo vlakového zasazení.. Film, kde prakticky každý jednotlivý záběr nutí diváka slintat. Akční scény, které podtrhávají myšlenku, že Tom Cruise zastavil čas.. Aby něco bylo i s šestým nášupem pořád chutnější a nutilo pořád žádat o přídavek, to jsem možná ještě nezažil. Někdy to možná bylo o špiónech, kteří se nenápadně spouštěli do trezorů, ale tady je pomalu skákání na motorce málo.. Úspěch skoro ve všem, co tvůrci zamýšlejí. Tu se má tlachat, tu slzet a tady zase zápasit. Spokojenost, jakou jsem nikdy z M:I neměl. Zbývá jen zvládnou druhou půli konečného dílku a tohle finále bude nesmrtelné. Ambice tedy rozhodně nechybí.. Čekal jsem ledacos, ale že si mě někdo na dvě a půl hodiny takhle ukradne pro sebe ne.. Za necelých 12 měsíců na viděnou! /viděno v kině/ 90%
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
5
Co začne jako Hon na ponorku se v italských ulicích přepne do Malérů pana účetního a poté přijde Oko dravce, rámované prázdnými dialogy jak z druhého a třetího Matrixu, a podtržené vykradeným Zimmerovým batmanovským soundtrackem. A k tomu řada wtf momentů, ať už obecně zbytečných (infiltrace do velína, ze které Hunt nic nezíská a tudíž ji nemusel podnikat), nebo jen dramaturgicky mizerně vystavěných a tedy bez funkčního napětí (letiště, kde se nebojíme, protože logicky víme, že s Huntem uvnitř neexploduje, honička s Fiatem, kde nefunguje návaznost ani pocit rychlosti a v trailerech propagovaný seskok z motorky aneb největší oslí můstek filmové historie). Scéna ve vlaku už pak byla ryzí parodie. Atwell, ta jediná obhajuje existenci sedmičky. A minimálně zajímavé mi přijde, že už jde po Mumii o Cruiseův druhý film, který okatě vykrádá herní Uncharted. Každopádně dobře pro ty, co si Odplatu užili. Pro mě podivnou atmosférou, matným záporákem a nedotažeností scénáře na úrovni dvojky.


Dodatečné informace

Původní název:
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
  • Mission: Impossible Odplata – první část
  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
  • USA Görevimiz Tehlike 7
  • USA Misión imposible: Sentencia mortal, parte 1
  • USA Misión Imposible - Sentencia Mortal Parte 1
  • USA Misión: Imposible - Sentencia mortal - Parte uno
  • USA Misiune: Imposibilă - Răfuială mortală partea întâi
  • USA Missão: Impossível - Acerto de Contas - Parte 1
  • USA Missão Impossível - Ajuste de Contas: Parte Um
  • USA Mission: Impossible - Bilan Mortel, Première Partie
  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning - Parte uno
  • USA Mission: Impossible: Dead Reckoning Partie 1
  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Teil 1
  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Teil Eins
  • USA Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
  • USA Mission: Impossible Odplata - Prvá časť
  • USA Mission: Impossible Odplata - První část
  • USA Mission: Impossible Odplata – První část
  • USA Neiespējamā misija 7
  • USA Nhiệm Vụ Bất Khả Thi 7
  • USA ミッション:インポッシブル/デッドレコニング PART ONE
  • USA Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа
  • USA Миссия: невыполнима 7
  • USA Місія неможлива: Розплата. Частина перша
  • USA 不可能的任務:致命清算 第一章
  • USA 碟中谍7:致命清算(上)
Premiéra v ČR:
9. 2. 2024
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
291 mil. USD
Tržby:
567,5 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Mission: Impossible Odplata – první část je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Mission: Impossible Odplata – první část


Podobné


Powered byJustWatch