Tales from the Loop

73%

Zajímavosti 7

  • Divadelní plakát ve městě (Ep3) inzeruje aktuální film "Pohřešovaný" (1982) režiséra Costy-Gavrase.
  • Ačkoli se seriál odehrává na venkově v Ohiu, natáčel se v Kanadě.
  • Série vychází z děl švédského umělce Simona Stålenhag - vozidla v jeho dílech bývají švédská. V seriálu se tak výrazně objevují švédská auta jako Volvo a Saab, většinou modely z počátku 80. let nebo starší (několik žlutých služebních vozidel s robotickými rameny je Volvo řady 200, otec Dannyho Jannsona jedno řídí), stejně jako další evropské odnože, některé jsou německé Volkswageny (Russův VW typ 3, Dannyho matky VW typ 17 [Golf Mk1], policejní dodávka je VW typ 2 [verze T3] ), francouzský Peugeot 505 (George Willard) nebo žlutý šestikolový náklaďák, britský letištní havarijní tendr Alvis Salamander. V provozu na hlavní třídě můžete vidět také vozy Saab a Mercedes.
  • Existuje také populární roleplayingová hra založená na Stålenhagových kresbách, která vznikla ještě před vydáním série a na kterou navazuje hra Things from the Flood, rovněž založená na Stålenhagově artbooku.
  • Divadelní plakát ve městě (Ep1) inzeruje skutečný tah s názvem LÉTO S MONIKOU. Film byl uveden v roce 1953 a režíroval ho Ingmar Bergman.
  • Na motivy díla Simona Stålenhag.
  • Většina fiktivních technologií a architektury, které v seriálu vidíme, je založena přímo na kresbách z knihy Simona Stålenhaga. Scénáře si však vyžádaly několik nových zařízení, která se v knize neobjevila. Scénárista a producent Nathaniel Halpern chtěl, aby všechny nové technologie odpovídaly vizuální estetice knihy, a proto požádal Stålenhaga o konzultaci veškerého produkčního designu. Stålenhag dokonce sám navrhl některé rekvizity, například Georgeovu protézu ruky.