Útěk z Pretorie

70%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Harry Potter dospěl a musí utéct z vězení. Snímky ve kterých se utíká z vězení mě vždy bavily a tejné je to i tentokrát. Jakmile dojde na plánování a následný útěk, tak snímek přeřadí rychlost a to je pak panečku jízda. V konečném výsledku musím zohlednit, že se jedná o film vycházející ze skutečných událostí, takže s čistým svědomím 80%.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkná podívaná na základě skutečné události. Plánování a samotný útěk z vězení mě asi nikdy jako diváka nepřestane fascinovat. Trošku problém jsem měl s Danielem Radcliffem, kterému nechali brýle dosti podobné Harrymu Potterovi a tak jsem ho tam pořád viděl.. Trošku více než výrobou klíčů se také tvůrci mohli zabývat vztahy mezi vězni, či dozorci. Jinak pěkný a napínavý snímek.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Zajímavý příběh o netradičním útěku, protože dřevěné kliče - to tady asi vážně ještě nebylo. Nějak jsem se ale nemohl naladit na tu uprchlickou notu, moc jsem s nima nesoucítil, a navíc mě dost iritovalo, že každá druhá scéna musela být jakože strašně napínavá do poslední sekundy. To už se po chvíli fakt ohrálo. 5/10
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Za mě jedno velké překvapení! Originální provedení útěku v problematické době. Skvělá atmosféra, pečlivě rozfázované plánování! Daniel zase ukázal, že není jen Harry Potter.. 75%
avenis
avenis
8 145 bodů
10
Napínavé od začátku do konce. Výborně natočené, do posledního detailu. Daniel Radcliffe zraje a zraje. (2.5.2021)
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Poslední vlak do Neštovic nepřijel, a náhradní autobus do Alcatrazu byl přesně ten typ autobusu, do kterého vzlést nechceš.. nebyl jsem vlhkej s vousáče Radcliffa v tílku, takže zklamání..
Edward
Edward
2 481 bodů
10
10/10
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7
Aneb Kterak se zarostlý Harry Potter snaží utéct z vězení v Azka- ... ehm, tedy v Pretorii. Plus ještě s menší pomocí pana profesora Quirrella (opravdu tam je). Filmy z vězeňského prostředí jsou poměrně často pro diváka poutavou lahůdkou, ovšem Útěk z Pretorie k tomuto tématu nepřistupuje nijak zvlášť inovativně. Člověk by neměl čekat nějaký vzrušující a rafinovaný plánování nějakého epického útěku, plus ani žádné hluboké ponořování se do hlav jednotlivých charakterů. Kdo by od toho čekal novodobou verzi Útěku z vězení, případně Vykoupení z věznice Shawshank, asi bude hořce zklamán. Neznamená to však, že by to byl film vyloženě nudný a plochý. Radcliffův charakter je zde vyobrazen věrohodně, plus i k jeho kumpánům lze najít sympatie. Navíc poslední čtvrtina filmu je parádně napínavá. Kromě ní ale ve filmu příliš pamětihodných momentů není. Ale jelikož je to adaptace knihy podle skutečných událostí, řekl bych, že divák by mohl filmu ledacos odpustit. Pottřík nám každopádně herecky hezky zraje dál.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
7
Stejně jako například v nedávném filmu Ztracen v džungli se Harry Potter Daniel Radcliffe ocitá opět v příběhu podle skutečné události. Tentokrát se však nesnaží dostat z džungle, ale z vězení v době politiky apartheidu, kdy díky němu můžeme sledovat život a snahu několika politických vězňů, kteří se snaží dostat z vězení ven. Od cesty na svobodu je však dělí desítky zavřených dveří i jejich neutichající naděje. Téměř nervy drásající příběh o snaze vzepřít se moci a překonat téměř nepřekonatelné. Ne každého daný skutečný příběh přesvědčí a zaujme, ale myslím, že si své diváky i tak najde.