Země medu

78%

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
i
70%

Především však Země medu stojí vysoko nad konfekčními ekologickými agitkami o hodných rolnících a zlých koncernech ničících planetu, neboť věrně sleduje, kde hrozba začíná: zdola, od jednotlivců. A za všechny kazatelské fráze vydá jediná zemitá kletba strážkyně tradic: „Bůh jim propal játra!“

M
80%

Elegický povzdech nad parazitickými prvky lidské povahy, jež se daří vykreslit na příkladu nelehkého údělu jedné stárnoucí ženy. Dokument, který ví, co chce říct, a říká to.

T
78%

Nenuceně avšak krásně nasnímaný, pomalý až hypnotický dokument o zanikajícím řemesle rozhodně není divácky snadno přístupný. Zachycuje ovšem všednost způsobu života, který možná zanedlouho zcela vymizí. Už jen proto si zhlédnutí zaslouží.

N
75%

Tak jako Hatidze naprosto samozřejmě ctí zákony přírody a s láskou krmí, napomíná a občas i rozesměje umírající mámu, i oba tvůrci vycítili a dokázali v obrazech zprostředkovat divákům odcházející svět, který ještě nechce být podřízen byznysu se vším, co k němu patří včetně bezohlednosti k přírodě a jejím zákonům.