Pardon, nezastihli jsme vás

74%
Pardon, nezastihli jsme vás

Rodina Turnerových patří k sociální vrstvě nazývané „prekariát“. Pohybují se na samotné hraně chudoby. Nejmenší finanční výkyv může znamenat katastrofu. Aby svoje blízké zajistil, rozhodne se otec Ricky zapojit do kurýrní franšízy. Je zvyklý tvrdě pracovat a připravený nést veškerou zodpovědnost. Jenže namísto slíbené svobody zabředává do sítě predátorských praktik a zoufalý boj o finanční přežití pomalu rozkládá soudržnost rodiny. Po vítězném filmu z Cannes Já, Daniel Blake (2016) pokračuje tvůrčí duo Loach-Laverty v empatické linii příběhů obyčejných lidí, kteří se snaží udržet alespoň zdání důstojnosti na společenském okraji. (Film Europe)



Režie:
Scénář:

Recenze: Pardon, nezastihli jsme vás

Kinobox.cz
70%

Ken Loach je mistrem žánru "všichni jsou v hajzlu" a ani tentokrát své mistrovství nezapře. Když si Turnerovi zoufají, hádají se nebo se snaží obměkčit své zaměstnavatele, je to všechno zahráno obrovsky působivě a všichni herci jsou skvělí.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Opravdu výživné rodinné drama. Hektická doba, hektické zaměstnání a doma problémový puberťák. Herci mi připadali jako ochotníci a to v dobrém slova smyslu, protože dodali tomuto syrovému dílku ještě větší autentičnost. Otevřený konec mi zůstal viset v hlavě a na film jen tak nezapomenu. Hodně muziky za málo peněz, to je Pardon, nezastihli jsme vás..
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
9
Film o síle rodinné soudržnosti, která je torpédována existenčními problémy. Plácají se v dluzích, na krku nadaného puberťáka, kterého trápí, jak rodiče zápasí o to, aby uživili děti. Otec zabejčeně žije vizí vlastního domu, což má jisté opodstatnění, jako budoucí jistota. Děti ale potřebují, aby s nimi rodiče trávili taky nějaký čas. Dělat 14 hodin denně šest dní v týdnu pod největším psem, jaký existuje, stojí dost sil. Pak ujedou nervy, ale oni pořád zápasí o svoje vztahy, které si současně ničí. Psychicky a fyzicky náročná práce, ona jako ošetřovatelka starých lidí, on jak řidič zásilkové dodávky s minutami za krkem, a k tomu být super rodiče dospívajících dětí, trochu moc na dva úplně obyčejné lidi, kteří by si chtěli jen malinko polepšit.

Dodatečné informace

Původní název:
Sorry We Missed You (více)
  • Velká Británie Pardon, nezastihli jsme vás
  • Velká Británie Sorry We Missed You
Premiéra v ČR:
7. 11. 2019
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Velká Británie, Francie, Belgie
Přístupnost:
12+
Tržby:
8,77 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění
Kreativní Evropa