Bridgertonovi

71%

Zajímavosti 35

  • Na konci natáčení 2. série daroval Jonathan Bailey Simone Ashleyové na památku zlatý náramek s přívěskem včely.
  • Jonathan Bailey původně poslal nahrávky z konkurzu na roli Simona. Na dovolené v USA se však setkal s producenty, kteří mu řekli, že ho chtějí místo Anthonyho. Cestou na Coachellu mu nakonec poslali scénáře k prvním třem epizodám první sezóny, které připomínají: "Doprava na Coachelle byla strašná, takže jsem tam jen tak listoval scénáři," vzpomíná Bailey. "A pak, když jsem byl na Coachelle, se uzavírala dohoda a pak se to podepsalo."
  • Jonathan Bailey prozradil časopisu GQ, jakým způsobem členové (mužského) hereckého obsazení obcházejí zákaz telefonování na place: "V regentském oblečení není kromě bot na nic moc místa. Takže všichni mají telefony na botách."
  • Bradky Anthonyho Bridgertona v 1. sérii nejsou paruky. Jonathan Bailey k tomu řekl: "Jsou pravé, zlato. Každý den je hnojím jako bonsaj. Ty kotlety mi prostě přišly pro Anthonyho tak důležité. Ty skopové kotlety jsou o tom, jak dokázat svou hodnotu a postavení. Je to něco jako gruzínská obdoba vlastnictví Ferrari. Někdo si tím něco kompenzuje - a u Anthonyho je to neschopnost zdravě se vypořádat se svými pocity."
  • V první epizodě 1. série byl Jonathanu Baileymu nalíčen zadek, protože měl viditelnou opálenou linii od plavek Speedo, kterou bylo třeba zakrýt.
  • Bessie Carterová, která hraje Prudence Featheringtonovou, je dcerou Imeldy Stauntonové a Jima Cartera. Oba si zahráli v seriálu Panství Downton (2010), historickém kostýmním dramatu zasazeném do edwardiánského období.
  • Polly Walker (lady Featheringtonová) a Phoebe Dynevor (Daphne Bridgertonová) hrály matku a dceru v dramatu Manželky vězňů.
  • Jonathan Bailey a Luke Thompson, kteří hrají dva nejstarší bratry Bridgertonovy, jsou stejně staří. Jonathan Bailey se narodil 25. dubna 1988, zatímco Luke Thompson 4. července.
  • Simone Ashleyová uvedla, že se na sexuální scény s Jonathanem Baileym připravovala tak, že se na semináři o sexuální intimitě učila o pářících zvycích hlemýžďů.
  • Julie Andrews potřetí vypráví. Vyprávěla také filmy Okouzlená (2007) a Králova dcera (2021).
  • Seriál byl nejprve koncipován jako epické válečné drama, ale později byl nastaven tak, aby zůstal věrný předloze.
  • Charithra Chandran na panelu Tudum Talent 2021 v září prozradila, že se na konkurz na roli Edwiny přihlásila ještě před odvysíláním první série, což naznačuje, že se na druhé sérii pracovalo ještě před uvedením první série.
  • Ačkoli to v seriálu není zmíněno, v knihách je lady Danburyová hraběnka vdova. Vzhledem k tomu, že Bridgertonovi jsou obvykle jedinou další titulovanou rodinou na společenských setkáních, znamená to, že by obecně převyšovala všechny ostatní, pokud jde o šlechtický titul (vyšší postavení než ona by měl pouze hrabě, vévoda nebo královská rodina). To by spolu s jejím věkem, postavením bohaté vdovy a přátelstvím s královnou vysvětlovalo, proč je schopna zachovat si svůj konfrontační a neomalený přístup, aniž by to ve společnosti mělo zjevné následky. Také proč nezvykle nereagovala a neodporovala Simonovu otci ve flashbackové scéně, když ho představovala po doučování; byl to jeden z mála lidí, kteří ji *převyšovali*.
  • Lady Whistledown se změní na pana Harrise jako svého tiskaře. Pan Harris byl vydavatelem knihy Harris's Guide to the Ladies of Covent Garden o prostitutkách v této oblasti v georgiánské éře.
  • Showrunner Chris Van Dusen prozradil, že "kdyby měl vnitřní monolog Anthonyho Bridgertona soundtrack, byla by to Nirvana." Proto se v druhé sérii v jedné z jeho montáží objevil klasický coververze písně Stay Away od Nirvany.
  • V 1. i 2. sérii jsou názvy prvních epizod přídomky sourozenců Bridgertonových, na které se daná sezóna zaměřuje. Epizoda 1.1 se jmenuje "Diamant první vody" a odkazuje na Daphne (Phoebe Dynevor), zatímco epizoda 2.1 se jmenuje "Rake z hlavního města" a odkazuje na Anthonyho (Jonathan Bailey).
  • [2. série] Když Anthony vede rozhovory s potenciálními ženami, které si chce vzít, škrtá si v zápisníku různá jména. Jedno ze jmen je "Lady Julia", za nímž následuje "-a romantička" a "Slečna Quinnová", za nímž následuje něco, co vypadá jako "-a expresivní spisovatelka". S největší pravděpodobností jde o narážku na autorku romantických knih ze série Bridgerton, Julii Quinnovou.
  • Jonathan Bailey a Simone Ashley si během natáčení druhé série běžně posílali drobné dárky. Začalo to poté, co ve svém přívěsu objevila květiny adresované jí od Baileyho. Ashley chtěla toto gesto oplatit, a tak mu nechala jeho "oblíbené občerstvení" v jeho přívěsu.
  • V knihách jsou všichni Bridgertonovi téměř stejní a upřednostňují svého otce, přičemž Benedict je o něco vyšší než jeho bratři. Všechny Bridgertonovy děti měly stejnou kaštanově hnědou barvu vlasů, zatímco jejich matka byla jediná blondýnka.
  • Jonathan Bailey připravil příručku, jak se stát hlavní postavou Bridgertonu, aby ji předal svým sourozencům na obrazovce, až na ně přijde řada.
  • Rodina Featheringtonových byla na place často označována za regentské Kardashianky. Kritici a kulturní komentátoři naopak přirovnávali rodinu Bridgertonových ke Kennedyovým.
  • Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) v seriálu Kate (Simone Ashley) hlasitě říká: "Jsi prokletím mé existence a objektem všech mých tužeb." Na rozdíl od románu, kde na to pouze myslel. Celý citát v románu zní: "A pak tu byla Kate... Zhouba jeho existence. A objekt jeho tužeb. Všechno najednou."
  • [2. série] Jonathan Bailey uvedl, že Anthonyho věta, kterou říká Kate v altánku v 7. epizodě 2. série: "Přestanu, přestanu.", nebyla ve scénáři a byla improvizovaná. Dodal: "Myslím, že na souhlasu obecně je něco neuvěřitelně sexy. Protože si myslím, že je opravdu důležité, aby byl respektující a měl pochopení pro ženu, a nikdy nenastane okamžik, kdy by to nebyl nejdůležitější bod vyprávění. Je jí posedlý po celou dobu seriálu, takže dává smysl, že jde o Kateino potěšení, a vlastně vždycky šlo. Chce ji tak trochu pohltit."
  • Claudia Jessie, která hraje Eloise, páté dítě Bridgertonových, se narodila v roce 1989 a je ve skutečnosti starší než oba herci, kteří hrají starší sourozence její postavy Colina (Luke Newton), narozeného v roce 1993, a Daphne (Phoebe Dynevor), narozenou v roce 1995.
  • Phoebe Dynevor v rozhovoru z ledna 2021 prozradila, že nejtěžší bylo natočit masturbační scénu, protože sexuální scény s jinými lidmi byly choreograficky připravené, ale ona byla na tuto scénu sama. Řekla: "Scénické pokyny jsou velmi specifické: Musíte mít orgasmus. Je těžké to nacvičit. Prostě to uděláte."
  • Kate říká Edwině "Bon", což v bengálštině znamená "sestra". "Didi", jak Edwina říká Kate, znamená v hindštině "starší sestra". Tato jména mají v podstatě sloužit jako slova lásky.
  • Ještě před odvysíláním první sezóny probíhala preprodukce druhé sezóny, která byla oficiálně oznámena v lednu 2021. V dubnu 2021 byl seriál dále obnoven pro třetí a čtvrtou sérii.
  • Kostýmní oddělení požádalo Jonathana Baileyho, aby vyzkoušel různé bílé košile, a postříkalo ho vodou, aby našlo ideální košili pro Anthonyho, když spadne do jezera.
  • Jonathan Bailey se podělil o to, že s koordinátory intimity "nikdo nejde do [sexuální] scény s obavami, jak to dopadne - pokud máte obavy, můžete si s nimi promluvit". A herci dostávají před každou scénou k podpisu dohodu, "v níž souhlasí s tím, který kousek kůže v každé scéně ukážeme a kde a jak se nás budou dotýkat. Sexuální scény se tak mění v choreografický tanec."
  • V lednu 2020 řekla Julie Anne Robinson, která režírovala dvě epizody seriálu, serveru Deadline, že herci byli během sexuálních scén sledováni zaměstnanci skutečných anglických venkovských domů, kde se natáčelo, aby se ujistili, že nedošlo k poškození majetku. Řekla, že existovala přísná pravidla o tom, co herci a štáb mohou během natáčení ve starých regentských domech dělat. Štáb během sexuálních scén bedlivě sledoval monitory, i když šlo o uzavřenou scénu, a neustále říkal věci jako: "Můžete být na té posteli mírnější? Opatrně na ten sloupek postele."
  • Pořad využívá klasické coververze moderních popových písní. SEZÓNA 1: Ariana Grande: (2018), Maroon 5 feat. Cardi B: Girls Like You (2018), Shawn Mendes: In My Blood (2018), Billie Eilish: (2019), Taylor Swift: Bad Guy (2019), Taylor Eilish: Bad Guy (2019), Taylor Swift: Bad Guy (2019): Wildest Dreams (2015) a "Strange" od Celeste. SEZÓNA 2: "Stay Away" od Nirvany a "Dancing On My Own" od Robyn v podání smyčcového kvarteta Vitamin, "Material Girl" od Madonny, "Kabhi Khushi Kabhie Gham..."." ze soundtracku ke stejnojmennému filmu a "How Deep Is Your Love" Calvina Harrise v podání Bowers, "You Oughta Know" Alanis Morissette a "What About Us" Pink v podání Duomo, "Sign of the Times" Harryho Stylese v podání Stevea Hornera, "Diamonds" Rihanny v podání Hannah V a Joe Rodwella a "Wrecking Ball" Miley Cyrus v podání Midnight String Quartet.
  • Aspekty úvodních titulků jsou přizpůsobeny sourozenci Bridgertonovi, na kterého se sezóna zaměřuje. V 1. sérii, která se týkala Daphne (Phoebe Dynevor), se objevilo její jméno, svíčky a taneční karta, zatímco ve 2. sérii, která se týkala Anthonyho (Jonathan Bailey), se objevilo jeho jméno, pall-mall a kapesní hodinky.
  • Kostýmní výtvarníci dali oběma hlavním rodinám tóny dvou velmi odlišných barev. Bridgertonové obvykle nosí pastelové barvy v odstínech modré a růžové, zatímco Featheringtonové nosí velmi jasné barvy a silně vzorované oblečení, které je často v odstínu žluté nebo zelené.
  • Na motivy populární knižní série Julie Quinn o každém z dětí z rodu Bridgertonů: "Vévoda a já" (2000, Daphne), "Vikomt, který mě miloval" (2000, Anthony), "Nabídka od gentlemana" (2001, Benedict), "Románek s panem Bridgertonem" (2002, Colin), "Siru Phillipovi s láskou" (2003, Eloise), "Když byl zlý" (2004, Francesca), "Je to v jeho polibku" (2005, Hyacinth) a "Na cestě na svatbu" (2006, Gregory).
  • Lady Whistledown v první kapitole prvního románu popisuje Bridgertonovy jako: "Zdaleka nejplodnější rodina ve vyšších vrstvách společnosti. Taková pracovitost vikomtky a zesnulého vikomta je chvályhodná, i když ve výběru jmen jejich dětí lze najít jen banalitu. Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory a Hyacint - pořádkumilovnost je samozřejmě ve všem prospěšná, ale člověk by si myslel, že inteligentní rodiče si dokáží ve svých dětech udělat pořádek, aniž by museli jejich jména řadit podle abecedy."