Ducháček to zařídí

83%
Ducháček to zařídí
Pan Ducháček je sice poněkud svérázný patron, nicméně jako koncipient advokátní kanceláře doktora Faulknera je naprosto nenahraditelný. Zejména v okamžiku, kdy se Faulkner zamiluje do sympatické Julie, dcery Alžběty z Rispaldiců. Nikdo kromě něj totiž netuší, že rozhazovačná rodina, jejíž finanční záležitosti kancelář spravuje, už nemá žádné peníze a že ji doktor z lásky k Julii financuje ze svého. Situace se vyhrotí, když advokát požádá dívku o ruku. Ona, i když ho také miluje a ke své lásce se mu přizná, odmítne, aby vyhověla své povýšené matce, pro kterou mladík není tou správnou partií. Přestože se vinou své finanční podpory Rispaldicům Faulkner sám ocitne na mizině, donutí Ducháčka, aby sehnal pětadvacet tisíc na proplacení směnky, kterou podvodně podepsal Juliin bratr. Koncipient sice peníze opatří, vzápětí však vyrazí na zámek, kde rodinu bez servítků seznámí se skutečným stavem jejich financí a počne organizovat dražbu rodinného majetku, kterým by pokryl dluhy. (TV Nova)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Vlastu Buriana jako herce nemám moc rád. Přijde mi příliš uřvaný,ale zde to vše dokázal ukočírovat a Ducháček je tak pro mne jeden z jeho nejlepších filmů. Nechybí zde totiž kvalitní inteligentní humor a dobře napsané dialogy. To vše dělá z tohoto filmu výbornou podívanou.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Jak už jsem jednou řekl, filomy s Vlastou Burianem porstě nevyhledávám a U pokladny stál není výjimkou. Viděl jsem jednou, film mě neurazil, byl jsem rád, že skočil a podruhé to vidět nemusím. Upištěnost pana Buriana prostě nemám rád a je to jen můj osobní problém.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
V čem tento film ovšem přetrvává není ani tak hodnota historická, jako řemeslná a nutno dodat jedním dechem, že profesionální. Režie Karla Lamače dokazuje jak skvěle ovládl komediální timing a naprosto neuvěřitelné scénky s Burianem, kdy ukazuje na bůžka se slovy:,,To není milostivá paní? Je, že jo?“ Společně před tím natočili další skvělou komedii Nezlobte dědečka.


Dodatečné informace

Původní název:
Ducháček to zařídí (více)
  • Československo Ducháček to zařídí
  • Československo Ducháček Will Fix It
Premiéra v ČR:
3. 6. 1938
Distributor:
Národní filmový archiv
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch