Dospěláci můžou všechno

53%
Dospěláci můžou všechno
Plakát traileru
Dr. Dvořák je předním pracovníkem výzkumného ústavu, který se podílí vývoji látky, jež má umožnit zvětšování živé hmoty. To má v budoucnu vyřešit zásobování lidstva potravinami neboť např. z jedné takové gigantické krávy je možno získat i tisíce bifteků. Zatím je však výzkum ve fázi, kdy je k dispozici pouze přípravek pro zmenšování živých organizmů.
Jeho synovi Míšovi se zdá, že ho nejen tatínek, ale všichni dospěláci jen peskují a nabývá dojmu, že dospěláci můžou všechno . Při jedné návštěvě výzkumného ústavu si malý Míša hraje s chemikáliemi a zapříčiní, že se jeho tatínek nedopatřením napije látky, po které se zmenší na křičící miminko. Malý Míša ho chce utišit rohlíkem, který však předtím namočí v kádince, ve které smíchal nějaké chemikálie. Jakmile si tatínek-miminko cucne rohlíku, poněkud se zvětší.
Míša okamžitě pochopí jakou látku připravil a neváhá a napije se jí. Rázem se stává dospělákem. Netuší však, že být dospělákem není jen tak.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Tento příběh známe   především z amerických   filmových studií, ale jak se   zdá, námět pochází z   českých luhů a hájů.   Jedenáctiletý Míša se stal   dospělým a zjistil, že až   tak jednoduché, jak si   představoval, to zase není.   Lehce pojaté ztvárnění   především pro děckého   diváka, kterého dnes   rozhodně neoslní. Leda   diváka dospělého a to z   nostalgie. Film to však není   špatný. Příběh je   vyprávěn především ze   strany hlavního hrdiny,   takže odpovídá dětské   představivosti a fantazii.   Lehký humor a jistá   najivita, která je   srovnatelná k podobným   snímkům ze 60. let,   neurazí. Divák si při   sledování tohoto   fenomenálního snímku   příjemně odpočine. A vede   k zamyšlení. Převzal si   Hollywood tento námět, anebo   ne?

Dodatečné informace

Původní název:
Dospeláci muzou vsechno (více)
  • Československo Dospěláci můžou všechno
  • Československo Dospeláci muzou vsechno
  • Československo Die blöden Erwachsenen dürfen alles
  • Československo Just Because You're Grown-Up
Premiéra v ČR:
3. 4. 1970
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění