Nine Inch Nails - Only

80%

Zajímavosti 5

  • Píseň odkazuje zejména na text prvního singlu skupiny Nine Inch Nails "Down In It" z roku 1989.
  • Videoklip byl vydán ve dvou verzích. Upravená verze, která byla zveřejněna v televizi, vynechává vulgární výrazy. Druhá nesestříhaná verze, známá jako "špinavá", vulgarismy zachovává. Nesestříhaná verze byla zveřejněna na účtu Nine Inch Nails na Youtube a jako přehrávaný speciální bonus na jejich živém DVD/Blu-Ray vydání Nine Inch Nails Live: (2007).
  • Na novince Pin Art, která leží na stole, se objeví tvář Trenta Reznora.
  • Jedinými součástmi videa, které nejsou součástí CGI, jsou auta v pozadí a ruka člověka, která spustí skladbu přehrávanou na PowerBooku. PowerBook (a podle některých zdrojů i ruka) použitý ve videu patřil Davidu Fincherovi.
  • "Only" je první spolupráce Nine Inch Nails a Davida Finchera. Předtím Fincher použil remix písně "Closer" od Nine Inch Nails v úvodní sekvenci titulků svého filmu Se7en (1995). Po spolupráci na písni "Only" si Fincher vybral zpěváka a skladatele Nine Inch Nails Trenta Reznora spolu s producentem Nine Inch Nails Atticusem Rossem, aby složili hudbu k Fincherovu oscarovému filmu The Social Network (2010), za který Reznor & Ross získali Oscara za nejlepší původní hudbu. Reznor & Ross následně složili hudbu k Fincherovým filmům Dívka s dračím tetováním (2011) a Gone Girl (2014).