Discopříběh

58%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
typický český vtip, nezapomenutelné písně a nezapomenutelná česká klasika.
bidlobox
3 802 bodů
5
Přestože se film točil v Plzni, kde jsem se narodil a zčásti v Písku (sjezdovka), kde teď žiji, ani by mi nenapadlo se ho zastávat. A už vůbec ne kvůli těm tak populárním songům našeho "největšího" hitmejkra.
kawa
3 388 bodů
7
Historicky zajímavý film z koncové doby totality, překvapivě hudba Michala Davida funguje stále. Jinak příběh nevybočuje z vlny tzv. problémové mládeže.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Dokonalá komedie z konce 80. let, kterou však dnešní mladý člověk asi těžko pochopí. A přitom se jen málo liší od různých veleúspěšných Snowboarďáků a ostatních teenagerských filmů současnosti. Hlavní hrdina je velmi uvěřitelný stejně jako jeho příběh a lze se s ním tedy ve správném věku dobře ztotožnit. Chtěl bych též zvlášť vyzvednout soundtrack z pera Michala Davida, dnes tolik opovrhovaného, aniž by většina lidí znala dobře jeho nebo jeho tvorbu. Za mě super biják, který jsem naštěstí měl možnost shlédnout ještě v kině.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
7
Tento film som si obľúbila hlavne kvoli hudbe. Síce niesom fanúšik tvorby M. Davida, ale tieto pesničky mi prirástli k srdcu. Scenár je slabší, rovnako ako niektoré herecké výkony. Napriek tomu si film vždy rada pozriem. Okrem hudby sa mi páči zachytenie vtedajšej doby a rebelstvo v podaní Rudy, ktoré je tak chlapčensky milé.
hroufie
1 416 bodů
7
Kultovní snímek teenagerů v letech osmdesátých to bezpochyby.
Enon
Enon
1 096 bodů
0
Shrnu to velmi rychle, bylo to dobré jako songy Michala Davida. Naprosto tupý a nesnesitelný. V minulém režimu asi jeli na slušným matroši. Nic se tu neděje. Hloupý příběh, otřesné herecké výkony u kterých sem házel facepalmy stejně často jako tvůrci písničky do tohohle filmu (ty ani nestojí za řeč ale bohužel je jich tu požehnaně a jedna horší než druhá), lokace nic moc a scénář, který je naprosto primitivní a hloupý a reálně dítě ve školce by to za půl hodiny napsalo líp. Film trvá hodinu a 22 minut a snad 50 minut sou jenom songy našeho oblíbeného “umělce”. Jako musíte být slušně zhulený nebo pod vlivem abyste tento skvost české kinematografie dokoukali až do konce. Dávám odpad a už to nikdy nechci vidět.
lord
lord
423 bodů
7
Z dnešního pohledu je velmi snadné tento film odsoudit jako jednoduchý, s hlavní postavou, která většinu času jenom otevírá ústa na písničky z playbacku.. Ale myslím, že nemluvím jenom z sebe, že tento film se v 80. a 90. stal součástí našeho dospívání a o to vlastně jde. Všichni jsme v tom věku pořád stejní. Jenom dnes se riskuje čím dál víc..
VonGogan
232 bodů
8.5
srdcová záležitost, já jako panelákové dítě rád vzpomínám na odhalená dívčí prsa v sušárně :-)
Jančača
64 bodů
8.5
Film,kterej je pro mě zajímavej,jak ti mladí tenkrát, když jsem tu ještě nebyla.