Adidas versus Puma

71%
Adidas versus Puma
Adidas versus Puma

Film inspirovaný reálnými událostmi se odehrává v rozmezí let 1924 a 1954. Jeho děj zachycuje život, práci a následný rozkol dvou německých bratrů Adolfa a Rudolfa Dasslerových, který vedl k založení dvou sportovních impérií: Adidas a Puma... Dva muži, bez nichž si lze svět sportu jen těžko představit - bratři Dasslerovi. Adolf "Adi" Dassler a jeho bratr Rudolf, kteří pocházejí z německého maloměsta, mají zcela odlišné povahy a v podstatě i všechno ostatní. Jediné, na čem se, zdá se, shodnou, je jejich poslání: vyrábět dokonalou sportovní obuv. Každý z nich je obdarován výjimečným nadáním - Adi je sportovní nadšenec a vynálezce, Rudi zase neústupný obchodník - a navzájem se dokonale doplňují. Achillovu patu obou bratrů ovšem představují jejich ženy, mezi nimiž se prohloubí vzájemná nevraživost poté, co se Adiho energická manželka rozhodne pracovat ve firmě, zatímco ta Rudiho zůstává věrná tradici. Nedorozumění vedou k hádkám, které nakonec vyústí v rozpad společnosti - bratři se rozejdou a založí dvě soupeřící firmy... Snímek je inspirovaný skutečným příběhem dvou sportovních impérií Adidas a Puma. (Cinemax)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Adidas versus Puma aneb souboj bratrů Dasslerů. Každý zná značku Adidas a Puma ,ale jen málo kdo ví co se za nimi všechno skrývá, čím vším si musely projít a co vlastně tyto ikonické jména znamenají. Tento snímek vám dá na většinu těchto otázek uspokojivé odpovědi. Některé věci zde jsou brány jen okrajově a nebo nejsou vůbec vysvětleny. Na druhou stranu by film musel mít tak o hodinu více. V rámci všech kompromisů se jedná o velmi zdařilý biografický snímek, který by si neměl nechat ujít žádný fanda těchto dvou značek.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
Známý příběh dvou bratrů.. jsem rád, že se ho povedlo důstojné zpracovat. Nenásilná forma, pěkná dobová atmosféra, pěkné výkony herců v hlavních rolích. Filmu se vlastně nedá nic vytknout, ale nenabízí nic bombastického. Hlavní je, že se na něj hezky dívalo. 75%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Pro mě dost informativní, ikdyž tohle je zase ten připad, kdy článek na wiki vydá za celý film. Pořádné tempo to nabere až ke konci, kdy se bratři fakt rozejdou, do té doby to zas takové terno není.

Dodatečné informace

Původní název:
Duell der Brüder - Die Geschichte von Adidas und Puma (více)
  • Německo Adidas versus Puma
  • Německo Duell der Brüder - Die Geschichte von Adidas und Puma
  • Německo Adidas vagy Puma - Két testvér története
  • Německo Die Geschichte von Adidas und Puma
  • Německo Die Turnschuh-Giganten
  • Německo Duell der Brüder
  • Německo Duelo de hermanos: La historia de Adidas y Puma
Země původu:
Německo
Ocenění:
Žádná ocenění