Dokonalý voják

42%
Dokonalý voják
Dokonalý voják
Mladý muž Gabriel Horwath společně se svou ženou Brinn provozuje venkovskou restauraci. V noci se mu zdají reálné sny, ve kterých se stává vrahem zabíjejícím osobnosti politického života, senátora, vlivného lobbistu atd. Ráno tráví s hlavou v záchodové míse jako při nejhorší kocovině. Brinn už dále nechce vidět svého muže trpět a pošle ho ke známému lékaři dr. Reesovi. Dostane předepsané prášky na zapomnění, ale Gabrielovi představy jsou čím dál reálnější. Začne se domnívat, že vše byla skutečnost a on byl zneužit k politickým cílům. Se svým podezřením se obrátí na šerifa Hodge, což se časem ukáže jako chyba. Gabe pozná, že se o svůj život a život své ženy musí postarat sám ..


Režie:
Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Sním či bdím, neustále si říká Gabriel Howarth, u kterém by nejeden řekl, že prostě blbne. Má divoké a hodně reálné sny, ve kterých se dopouští násilných činů a když se ze zpráv dozví o nějakých politických atentátech, hned je posedlý myšlenkou, že v tom má prsty on. Psychiatr se mu tedy koukne na zoubek, ale marná sláva, záhy vyjde najevo, že ty sny jsou něco víc, než jen obyčejné sny. A tak se Gabriel rozhodne vypátrat, o co tady vlastně jde. Povědomé? Aby ne. Svým způsobem je to překopaný námět Bourneho od literárního autora Roberta Ludluma. Ale je fakt, že je hodně viditelná snaha se od Bourneho oprostit a jít si svou vlastní cestou. A jestli se to podařilo už musí posoudit samotný divák. Rozpočet byl omezený, což je místy znát, ale i tak se snímek nejeví jako vyloženě špatný. Naopak. Zábavnou thrillerovou formu má, byť se jedná o jednoduchý a dalo by se i říct, že zcela prostý obyčejný příběh. Celkový dojem také povyšují herečtí protagonisté snažící se z toho vyždímat, co se dá. Atmosféra si dokáže udržet napětí a to i ve své velkorysosti, do poslední chvíle, tajemno v daných aspektech vývoje děje. Zmiňovaného Bourneho se sice vyrovnat nemůže a snad to nebylo ani cílem, avšak přesto se jedná o příjemný biják, ve kterém možná leckdo nalezne i nejrůznější odkazy na všelijaké starší snímky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Takové úsměvné akční béčko, kdy hlavní hrdina vypadá spíš jak pornoherec a i tak hraje. Zápletka docela zajímavá, ale postupem času to celé bylo čím dál víc na palici. A co tam sakra dělal JR Meyers?

Dodatečné informace

Původní název:
The Shadow Effect (více)
  • USA Dokonalý voják
  • USA The Shadow Effect
  • USA Árnyékhatás
  • USA El efecto sombra
  • USA La fuga dell'assassino
  • USA The Dying Kind
  • USA Tueur programmé
  • USA Żołnierz doskonały
  • USA Тень
Země původu:
USA
Rozpočet:
9 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění