Seal Team 6

73%

Zajímavosti 8

  • Domov rodiny Ortizových se ve 2. sérii natáčel v motelu 2400 ve Vancouveru v Britské Kolumbii. Tento motel byl místem, kde se odehrála série bombových útoků na letiště LAX a Seattle během oslav milénia v roce 2000. V tomto motelu bylo zkonstruováno několik bomb a teroristé se je pokusili propašovat do USA, ale byli zastaveni americkou celní a pohraniční ochranou. Média tuto událost označila za spiknutí s názvem Útok na milénium 2000.
  • V epizodě 5 je střílejícím dělem reprodukce šestiliberního polního děla vzoru 1841.
  • Postavu Ripa měl hrát Joe Manganiello, ale kvůli zdravotním problémům musel z projektu odstoupit.
  • Je rozšířeným omylem, že Hollywood musí mít při zobrazování mužů a žen amerických ozbrojených sil "tři chybné body". Ve skutečnosti tento mýtus vyvrátilo mnoho důvěryhodných zdrojů, včetně ministerstva obrany, ředitele pro zábavní média, jehož úřad ve skutečnosti vybízí filmaře, aby uniformy uváděli správně. Také zákoník USA Hlava 10 Podtitul A Část II Kapitola 45 772 uvádí, že: "Při ztvárnění příslušníka armády, námořnictva, letectva nebo námořní pěchoty může herec v divadelní nebo filmové produkci nosit uniformu těchto ozbrojených sil, pokud toto ztvárnění nesměřuje k diskreditaci těchto ozbrojených sil". Zdá se, že náležitý kredit je definován dosti volně, neboť většina nepřesností není výsledkem záměrných chyb, ale nedostatečného výzkumu a/nebo řádného vojenského poradenství.
  • Barry Sloane, který hraje Joea "Beara" Griggse, také namluvil a mocapem zachytil oblíbeného kapitána Jonathona Price ve hře Call of Duty: Modern Warfare z roku 2019.
  • Natáčelo se ve Wilmingtonu v Severní Karolíně
  • Týmy námořnictva Spojených států amerických "Sea, Air and Land", běžně označované zkratkou Navy SEALs, jsou hlavní jednotkou speciálních operací amerického námořnictva a součástí Velitelství speciálních operací námořnictva. Mezi hlavní funkce jednotek SEAL patří provádění námořních vojenských operací v malých jednotkách, které vycházejí z řeky, oceánu, bažiny, delty nebo pobřeží a vracejí se do nich. Jednotky SEALs jsou vycvičeny k operacím ve všech prostředích (na moři, ve vzduchu i na souši), podle nichž jsou pojmenovány.
  • Jak je znázorněno, příslušníci Navy SEAL během operací nenosí ani nepřiznávají hodnost, nenosí specifické insignie SEAL ani si neříkají příjmením (Caulter je v seriálu výjimkou). Příslušníci se identifikují výhradně křestním jménem nebo častěji přezdívkou, kterou mu dal jeho tým.