Radius

62%
Radius
Plakát traileru

Liam se probere po autonehodě a nepamatuje si, kdo je. Když se vydá do města pro pomoc, nachází jen mrtvá těla s podivně bledýma očima. Liam se nejprve domnívá, že to způsobil virus, který je přítomen ve vzduchu. Záhy však odhalí děsivou pravdu – každý, kdo se k němu přiblíží na vzdálenost 15 metrů, okamžitě zemře. (Cinemax)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Probudí se někde v poli, nemůže si vzpomenout kdo je, kde je a jak se tam ocitnul. Ne, nejedná se o další filmovou verzi dle francouzské komiksové série 'XIII.', podle kterého vznikla spousta filmů. Tady jde tentokrát o zcela něco jiného. Onen chlapík totiž náhle zjistí, že kolem něj vše živé umírá. Media začnou spekulovat o záhadném víru, což netrvá dlouho a tato teorie je vyvrácena. Samozřejmě, že je brzy v hledáčku policie. Jenomže... Celým příběhem se nese určité tajemno a sebezapření, které se se svou záhadností snaží striktně udržet diváka. Otázkou je, zda se tak daří. Atmosféra má mysteriózní koncept s velmi pomalým tempem vyprávění, čímž hodně připomíná různorodé postapokalyptické snímky. Nevysvětlitelnost úmrtí se nese po celý příběh,  což je vlastně jediná věc, která drží diváky v napětí. Přijde se na to, co to způsobuje a nebo ne? Po jeho boku se objeví žena, která vedle něj neumře a která v tomto dává naději. Nízkorozpočtový snímek dělá co může v zájmu své atraktivity a není třeba si nějak vymýšlet, že se to nedaří. Vizuálních efektů moc není, ale na takový jednoduchý příběh jich není ani třeba. Námět, který by stačil i na krátkou filmovou povídku, byl scenáristicky na celovečerní film zpracován vcelku uspokojivě. Nesmí se však od toho moc očekávat. Sci-fi thriller v klasickém stylu tedy nepřináší nic světoborného, ale jen tak na oddychnutí postačí.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
6
Niektoré scény z psychologického hľadiska nie sú úplne dotiahnuté a v niektorých z nich nesedia repliky, ale tieto výčitky zasa nie sú až také okaté, lebo výsledok je veľmi pútavé science fiction s tajomstvom,

Dodatečné informace

Původní název:
Radius (více)
  • Kanada Radius
  • Kanada Okruh smrti
  • Kanada Poloměr
  • Kanada Promien
  • Kanada Rádiusz
  • Kanada Zona mortal
  • Kanada Радиус
Premiéra v ČR:
10. 11. 2017
Země původu:
Kanada
Tržby:
0,01 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch