Pine Gap

71%

Zajímavosti 12

  • V kanceláři Ethana Jamese jsou na skříňce za jeho stolem tři medaile: Medaile za tažení v jihozápadní Asii, Medaile za osvobození Kuvajtu (Kuvajt) a Medaile za osvobození Kuvajtu (Saúdská Arábie). To odkazuje na to, že postava je veteránem Pouštního štítu a bouře.
  • Počet natáčecích míst, která tato produkce využila, byl asi třicet sedm.
  • Na inscenaci pracovalo asi dvě stě členů štábu.
  • Během úvodních titulků zazní věta: "Důvěřuj, ale prověřuj" je často citované přísloví amerického prezidenta Ronalda Reagana. Ve skutečnosti je však ruského původu.
  • Hlavní natáčení probíhalo přibližně padesát jedna dní.
  • Natáčení v Alice Springs na severu země trvalo asi tři týdny.
  • Během úvodních titulků každé epizody krátce zazní hlasy řady slavných světových vůdců. Patří mezi ně bývalí australští premiéři Paul Keating a Malcolm Turnbull, Hillary Clintonová a bývalí američtí prezidenti Ronald Reagan a Barack Obama.
  • Objekt Pine Gap byl ztvárněn starou automobilkou Holdens v Elizabeth v Jižní Austrálii, kterou kdysi otevřela královna Alžběta II. a která byla nedávno uzavřena.
  • Velká technologická komunikační místnost byla postavena ve studiích South Australian Film Corporation v Adelaide.
  • Hlavními herci a hlavními aktéry této televizní minisérie mají být jak američtí, tak australští herci a herečky. Vedlejší postavy v této inscenaci budou představovat komunitu Alice Springs v Severním teritoriu. Greg Haddrick, tvůrce a spoluautor scénáře, show-runner a výkonný producent, řekl: "V seriálu se objeví několik nových postav: "Jsme potěšeni, že můžeme ve spolupráci se společnostmi Netflix a ABC vytvořit originální koncept pro celosvětové publikum, který je inspirován moderním geopolitickým napětím." Greg Haddrick v článku zveřejněném v TV Tonight uvedl: "Od 80. let mě fascinoval svět Pine Gap a to, co znamenalo žít s kouskem Ameriky uprostřed Austrálie, a vztahy mezi Američany & Australany na této základně. Takže se to vyvinulo z toho, že jsem chtěl vyprávět příběh o těch, kteří pracují ve zpravodajských službách, a o tom, jak prostředí utajení a rostoucího geopolitického tlaku ovlivňuje tyto vztahy." Navíc dodal: "Nemáme přímý přístup do formálního světa Pine Gap, ale výrazně nám pomohl David Rosenberg, který napsal knihu Inside Pine Gap. Pomohl nám s odtajněnými informacemi o základně. A pomohlo nám i několik dalších lidí, kteří základnu navštívili, ale nejsou přímo součástí ministerstva obrany. Podařilo se nám získat dostatek informací, abychom mohli do tohoto světa zasadit věrohodný dramatický seriál. Ale jak už jsem řekl, seriál se nesnaží odhalit, co přesně Pine Gap dělá, protože to se nikdy nedozvíme. Jde spíše o vztahy uvnitř základny. Chtěli jsme je zasadit do kontextu tím, že je uděláme co nejautentičtější." Haddrick dále uvedl: "V této oblasti je třeba se zaměřit na to, co se děje v základně: "Netflix se chtěl ujistit, že americkému publiku je jasné, co je to za místo a co dělá. Většina lidí v Americe, a vlastně i (mnozí) v Austrálii, vůbec netuší, že existuje. Takže to vypadá jako australský příběh pro Australany a americký příběh pro Američany."
  • Mark Leonard Winter hraje v seriálu Američana (Moses Dreyfus), ale ve skutečnosti je to Australan. Podobně Steve Toussaint, který hraje Američana Ethana Jamese, je Brit. Jediným Američanem v pravidelném obsazení je Parker Sawyers, který hraje hlavního hrdinu Guse Thompsona.
  • V posledních desetiletích byly americké letadlové lodě pojmenovány po bývalých amerických prezidentech. V této sérii se americká letadlová loď jmenuje USS Josiah Bartlet. Josiah Bartlet je americký prezident v seriálu Západní křídlo (1999), kterého hraje Martin Sheen.