Hellraiser: Judgment

41%

Zajímavosti 12

  • Paul T. Taylor popsal roli Pinheada jako splněný sen. Podle Taylora "[Pinhead] byl vždy mou nejoblíbenější hororovou ikonou, protože byl v mých představách nejvíce zvrácený a inteligentní." Americký herec při ztvárnění postavy používal falešný britský přízvuk kvůli svému přesvědčení, že "Pinhead musí být Brit". Gary J. Tunnicliffe dal Taylorovi prostor k vytvoření vlastní interpretace Pinheada, protože Taylor vnesl do role záměrnou zranitelnost. Kromě předchozích znalostí použil Taylor jako přípravu na film komiksy o Hellraiserovi.
  • V reakci na komentář Douga Bradleyho, že režisér prohlásil, že Paul T. Taylor má na plátně "přítomnost" Petera Cushinga a Ralpha Fiennese, a proto nepotřebuje jeho rady, Gary J. Tunnicliffe řekl, že "jako obvykle" někdo špatně cituje. Uvedl, že ve skutečnosti řekl, že si myslí, že v Taylorově scénickém testu byl "náznak Cushinga a Fiennese", a upřesnil, že tím myslel spíše fyzickou stránku než cokoli jiného. Během natáčení se však Tunnicliffe a Taylor bavili tím, že jako jakési vodítko používali zesnulého Petera Cushinga, který ztvárnil Velkého Moffa Tarkina ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977); kdykoli chtěl Tunnicliffe přečíst jemnější nebo nuancovanější repliku, jednoduše Taylorovi pošeptal "Jsi příliš důvěřivá" (replika, kterou Tarkin pronesl k princezně Leie) a ten ji pak napodobil.
  • Paul T. Taylor nahrazuje Stephana Smithe Collinse v roli Pinheada. Paul je třetím Pinheadem, Doug Bradley byl Pinheadem v prvních osmi dílech a Stephan Smith Collins byl Pinheadem v devátém díle.
  • Hostina (2005) Režisér John Gulager hraje ve filmu obžerného "Assessora". Gary J. Tunnicliffe se s Gulagerem seznámil, když pro režiséra pracoval na jeho režijním debutu Project Greenlight (2001) jako designér efektů příšer. Tunnicliffe prohlásil, že roli napsal speciálně pro Johna a nikdy by si nedokázal představit, že by ho hrál někdo jiný.
  • Režisér Gary J. Tunnicliffe, zanícený fanoušek Doctora Strange, vyřezal do nové verze Pinheadova (Paul T. Taylor) koženého hábitu symbol slavného "Agamottova oka" a přidal k němu na počest "Leviathana" (boha, kterému Cenobité slouží) část kůže ve tvaru diamantu na trupu, dlouhý oděv z nití a skutečnou kovovou "řeznickou zástěru". Shodou okolností Scott Derrickson, který skutečně režíroval filmovou adaptaci Doctora Strange (2016), zahájil svou kariéru režiséra celovečerních filmů prvním direct-to-video pokračováním "Hellraisera", Hellraiser: Inferno (2000).
  • Líčení pro film Revizor byl původně koncept nového vzhledu Pinheada. Kosmetika byla ukázána studiu, když se původně rozhodovalo o možnosti kompletního restartu Hellraisera. Když bylo místo toho rozhodnuto o přímém pokračování, tým maskérů si návrhy ponechal a recykloval je do postavy Auditora.
  • (cca 27 minut) Ačkoli je Heather Langenkamp v úvodních titulcích uvedena jako třetí v pořadí, na plátně se objeví pouze v jedné scéně, a to na méně než 45 sekund, a ve stárnoucím make-upu je sotva rozpoznatelná.
  • Producenti (na žádost Garyho J. Tunnicliffa) kontaktovali manželku Damona Carneyho a tajně získali příběhy a napínavé momenty z jeho minulosti, které pak (bez jeho předchozího vědomí) použili během scény, kdy je "auditován" - na konci (dlouhého a trýznivého) záběru Carney vykřikl: "Co se to kurva stalo?!...Byl jsem opravdu vyděšený!
  • 55 Ludovico Street je stejná adresa jako ve filmu Hellraiser (1987), která je zároveň odkazem na film A Clockwork Orange (1971) a zahrnuje jak Ludovicovu techniku, tak Alexovo vězeňské číslo.
  • Když se Douga Bradleyho, původního Pinheada, v jednom rozhovoru ptali, co by poradil Paulu T. Taylorovi, který hraje Pinheada ve filmu Hellraiser: (2018), sarkasticky odpověděl: "Podle Garyho (Garyho J. Tunnicliffa, režiséra filmu) má pan Taylor na plátně takovou sílu jako Peter Cushing a Ralph Fiennes, takže ode mě žádnou pomoc potřebovat nebude, že ne?"
  • (asi ve 25. minutě) Když detektivové vstoupí na místo činu v dětském parku, je součástí dětského hřiště zrcadlo. Když se jeden z detektivů pohne, aby zrcadlo odkryl, je vidět něco, co vypadá jako člen štábu držící mikrofon s výbojem.
  • V 53. minutě detektiv vyfotí zvýrazněný text v otevřené knize. Když se úhel kamery změní, kniha je nyní zavřená, přestože detektiv stále drží telefon, protože právě pořídil fotografii.