The Dragon Prince

83%

Zajímavosti 12

  • Spojení s Oghuzskými Turky: Kočovní Oghuzští Turci ve střední Asii měli šest kmenů: Hluk, Měsíc, Hvězda, Nebe, Hora, Moře.
  • V S3: E4- Půlnoční poušť: Při cestě pouští se Rayla a Callum zastaví v oáze, kterou obklopuje magická bariéra zvaná Wonderwall. To je odkaz na anglickou skupinu Oasis, která měla hit Wonderwall, prostřednictvím alba Morning Glory z roku 1995.
  • V Katolisově knihovně je jedna kniha s názvem "Ztracená tajemství Xadie", kterou napsal D. Giehl. Jedná se o odkaz na Devona Giehla, který je jedním ze scénáristů a producentů seriálu.
  • Kresby během titulků se vztahují k jednotlivým epizodám. Často zobrazují postavy a momenty z dané epizody. Mohou však také rozvádět věci, které se staly, nebo je dokonce rozšiřovat. Dokonce naznačují věci a postavy, které se objeví v dalších sezónách.
  • Jméno kapitána Villadse je odkazem na režiséra seriálu Villadse Spangsberga.
  • Jedná se o první mainstreamový animovaný film Aarona Ehasze, ve kterém je nejen němá postava, ale je v něm použita i znaková řeč. Amaya používá ke komunikaci kombinaci znakové angličtiny a amerického znakového jazyka. Přesně odpovídá překladům, které jí poskytli vojáci.
  • První scéna, kterou Aaron Ehasz napsal, byla o mágovi (který se později stal Virenem), který učí své dítě o primární a temné magii. Osobnost dítěte se v průběhu dalšího psaní série rozdělila mezi dvě postavy, z nichž se staly jeho děti Claudia a Soren.
  • Kouzla temné magie jsou vlastně anglické fráze vyslovované pozpátku. Například když Claudia sesílá kouzlo, aby našla Raylu, odříkává "Fle wodahsnoom eht kees", což se čte pozpátku jako "Hledej skřítka Měsíčního stínu".
  • Odkaz na seriál Hra o trůny: Harrow: "Chlapci! Jedete na výlet do Banther Lodge." Callum: "Ale... je jaro. To je zimní chata." Harrow: "Eh. Zima se blíží... nakonec."
  • Ezran i Claudia mají stejné barevné provedení jako jejich otcové, král Harrow (červená a zlatá) a lord Viren (černá, šedá, zlatá a fialová). Callumův design postavy také zahrnuje červenou a zlatou barvu, ale jsou částečně zakryty modrým pláštěm, což zdůrazňuje jeho zvláštní postavení v rodině (nevlastní bratr Ezrana, nevlastní syn Harrowa). Soren má také podobné barevné schéma jako Viren a Claudia, ale chybí mu fialová; všimněte si, že v seriálu je fialová barva spojena s magií a Soren na rozdíl od svého otce a sestry není mág.
  • Odkaz na Pána prstenů: Callum v diskusi o převozu Dračího prince do Xadie říká: "Do Xadie se jen tak nechodí", čímž parafrázuje slavnou Boromirovu větu: "Do Mordoru se jen tak nechodí".
  • Odkazy na film Avatar: Poslední vládce větru: Při cestě Půlnoční pouští Callum, kterého namluvil Jack De Sena, říká: "Tohle vypadá povědomě.... bumerang?". Jedná se o poctu postavě Sokky z filmu Avatar: Poslední vládce větru, který také namluvil Jack De Sena. Odkaz se objevuje i v první epizodě, kdy si Claudia při procházce po nádvoří čte knihu. Kniha se jmenuje "Láska mezi draky", což je stejný název jako hra, o které se zmiňuje Zuko v epizodě The Ember Island Players(2008) třetí série.