The Dragon Prince

83%
The Dragon Prince

Slunce, měsíc, hvězdy, země, nebe a oceán, jsou od nepaměti jediným magickým zdrojem, který udržují svět v rovnováze. Všechno se však obrátilo vzhůru nohama, když lidstvo objevilo temnou magii. Magické bytosti se obávaly narůstající síly lidí a spojili se, aby lidi vyhnali na druhou stranu kontinentu. Svět se tak rozdělil na království lidí a draků. Hranice mezi oběma zeměmi strážil dračí král a když se jednoho dne lidé rozhodli zaútočit a král draků byl zabit, vše se ještě zhoršilo a mezi oběma zeměmi začaly panovat hrozivě napjaté vztahy. Naděje ale vyhasíná poslední. Poté, co bylo nalezeno vejce potomka dračího krále, se věci dávají do pohybu a zdá se, že zdánlivě nekonečná válka, má nyní nadějí na mírový konec. (Kuroni)





Recenze: The Dragon Prince

Kinobox.cz
90%

Dračí princ je vhodný pro opravdu velikou škálu fanoušků. Svou originální animací se zase o něco více odlišuje od jeho animovaných konkurentů a svým příběhem potěší každého, který má rád nějakou tu kapku magie, vtipu a překvapujících momentů.


kknk2
kknk2
2 937 bodů
8
Dračí princ je takový seriálový Hobit a Pán prstenů pro děti. Rozmanitý high fantasy svět mě velmi potěšil, skvělé je jak si tvůrci poradili se zachycením lidské rozmanitosti a pokroku společnosti (to asi děcka moc vnímat nebudou). Objevují se zde i různé podoby rodiny, takže si například děti s rozvedenými rodiči budou připadat úplně normálně. I když jsou některé díly o ničem a začátek rozpačitý, nikdy mě sledování nevytočilo (jak mnohá tvorba pro mrňouse má ve zvyku). Těším se na další řady.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
7
Dračí princ je krásně animovaný seriál, který vám zaplní prázdné místo po Legendách o Aangovi a Koře. Na první pohled Netflix odvedl opravdu slušnou práci. Máte tu dobře vystavěný svět, zajímavé lore, zapamatovatelné postavy i vcelku funkční zápletku, ale je tu také několik věcí, které seriál táhnou ke dnu. Tou první je humor, který je šíleně dětinský a nevěřím tomu, že by ti vtipy rozesmály i normální děti. To by musely být po lobotomii mozku... nebo Američany. Sem tam se nějaký ten povedený joke objeví (např. když pirát vysvětluje, jak přišel o oči), ale jinak tyto nevtipné vtipy zabíjí i spoustu vážných momentů, které by si divák více vychutnal bez nich. Dalším mínusem je nedůvěryhodné cestování postav. Na jednu stranu sledujeme hlavní postavy, jak někam putují, ale když někdo jiný vyrazí ze stejného místa o řekněme týden později, tak je stejně schopný postavy dohnat. Pomalu všechno navíc vyřeší Deus Ex Machiny a hlavně poslední díl třetí řady je jimi tak moc nabitý, že jsem té obrovské bitvě, kdy každou chvíli odněkud přicházela pomoc, nevěřil. Závěr a konečně rozvedený vztah Sorena a Rayly mě ale u seriálu nadále udrží a jsem zvědavý, kam nám tento svět zavede nyní. 70%
Radiant
Radiant
935 bodů
7
Vytvořil: Aaron Ehasz, Justin Richmond, | Written by: Aaron Ehasz, Justin Richmond, Devon Giehl, Iain Hendry, Neil Mukhopadhyay, | Režie: Villads Spangsberg, Giancarlo Volpe, | Voices of: Jack DeSena, Paula Burrowsová, Saša Rojen, Jason Simpson, Racquel Belmonte, Jesse Inocalla, | Hudební skladatel: Frederik Wiedmann, | Výkonný producenti: Aaron Ehasz, Justin Richmond, Justin Santistevan, Giancarlo Volpe, Delna Bhesania (S1-2), Richard Grieve, Gigi Pritzker (S1-2), Tina Chow (S3), Clint Kisker (S3), | Produkční společnost: Wonderstorm, MWM Studios, Bardel Entertainment, | Děj: Příběh o dvou lidských princích a bratrech, Callumovi a Ezranovi, kteří jsou nuceni uzavřít spojenectví s elfskou vražednicí Raylou a vydat se na neuvěřitelnou cestu, která může přinést mír do jejich válčících zemí.

1. série - 80%, OSTATNÍ JSEM ZATÍM NEVIDĚL

Dodatečné informace

Původní název:
The Dragon Prince (více)
  • USA The Dragon Prince
  • USA Dračí princ
Premiéra v ČR:
15. 9. 2018
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch