Vládce Paříže

64%

Zajímavosti 9

  • Film obsahuje asi 450 záběrů s vizuálními efekty.
  • 3. listopadu 2018 proběhla světová premiéra na filmovém festivalu v Arrasu 2018 v rodném městě Eugène-François Vidocqa za přítomnosti představitele hlavní role Vincenta Cassela a režiséra Jeana-Françoise Richeta. Při této příležitosti obec Arras slavnostně otevřela "ulici Eugène-François Vidocq", jejíž pamětní desku odhalil sám Vincent Cassel.
  • Režisér Jean-François Richet četl paměti Eugèna-Françoise Vidocqa a viděl populární seriál Les nouvelles aventures de Vidocq (1971).
  • Eugène-François Vidocq je poslední z řady slavných historických osobností, které ztvárnil Vincent Cassel, včetně malíře Paula Gauguina (Gauguin: (Gauguin, cesta na Tahiti, 2017), rakouského psychoanalytika Otto Grosse (Nebezpečná metoda, 2011), francouzského gangstera Jacquese Mesrina (Mesrine: (2008) a Mesrine: (2008)), rytíř a sériový vrah Gilles de Rais (Posel: Příběh Johanky z Arku (1999)), François de France, vévoda z Anjou (Elizabeth (1998)) a revoluční novinář Camille Desmoulins (Jefferson v Paříži (1995)).
  • Jean-François Richet a jeho tým se rozhodli natáčet v Praze, městě, jehož ulice připomínají pařížské ulice a které je zajímavé z hlediska nákladů. Režisér, podporovaný producenty Ericem Altmayerem a Nicolasem Altmayerem, však dal přednost natáčení ve Francii.
  • Natáčení začalo 25. září 2017. Od 19. října do 10. listopadu 2017 se natáčely scény na "La Base", bývalé letecké základně 217 poblíž Brétigny-sur-Orge a Plessis-Pâté v Essonne. Produkce byla také instalována na zámcích Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne a v katedrále Saint-Maclou v Pontoise.
  • Režisér Jean-François Richet se při tvorbě filmu nechal významně ovlivnit světem a postavami z knih Alexandra Dumase a také některými populárními romány z počátku dvacátého století, například romány Maurice Landaye.
  • Pokud jde o bojové scény, režisér Jean-François Richet, představitel hlavní role Vincent Cassel a choreografové se snažili najít nový, neidentifikovatelný styl.
  • Je to skutečný příběh. Eugène-François Vidocq byl významnou postavou francouzských dějin, i když není příliš známý, a na filmovém plátně byl ztvárněn mnohokrát, mimo jiné ve filmech Vidocq (1911), Vidocq (1939), Skandál v Paříži (1946), Le cavalier de Croix-Mort (1948), Příběh hraběte Monte Christo (1961) a Vidocq (2001).