Waco

80%

Zajímavosti 13

  • Vojenská vozidla jsou starší než ta, která byla použita při skutečném obléhání. Pravděpodobně se tak stalo proto, že americká armáda se natáčení nechtěla účastnit, a tak se filmaři museli spolehnout na soukromé sbírky.
  • Po celých 51 dní si David Koresh ponechává účes typu mullet. Existují však historické archivní záběry, zejména poté, co FBI vyslala k Davidiánům videokamery, na nichž má vlasy poměrně krátké, jakoby ostříhané na drdol nebo crew cut.
  • John Leguizamo byl za roli Jacoba Vazqueze v seriálu Waco (2018) nominován na cenu Emmy 2018 v kategorii Výjimečný herec ve vedlejší roli v limitovaném seriálu nebo filmu, ale prohrál s Jeffem Danielsem ze seriálu Godless (2017).
  • 9. října 2017 bylo oznámeno, že po zprávách o obvinění producenta Harveyho Weinsteina ze sexuálního zneužívání bude jeho jméno z titulků seriálu odstraněno, stejně jako jméno společnosti The Weinstein Company. Dne 15. ledna 2018 Kevin Kay, prezident společnosti Paramount Network, upřesnil, že seriál Waco nebude obsahovat titulky ani logo společnosti The Weinstein Company, přestože se tato společnost podílela na výrobě. Dále uvedl, že jejich záměrem bylo nahradit v titulcích seriálu nový název společnosti Weinstein Television, až bude k dispozici.
  • John Erick Dowdle a Drew Dowdle projekt původně koncipovali jako celovečerní film. Z této původní práce se nakonec vyvinul filmový scénář, který měl nakonec kolem 150 stran. Z obavy o jeho délku bratři dokonce změnili okraje ve snaze scénář zkrátit, a zvýšit tak své šance zaujmout studio. Nakonec se Drew rozhodl převést svůj filmový projekt na limitovaný seriál, přestože se o takový formát nikdy předtím nepokusil. Poté, co svůj projekt předložili společnosti The Weinstein Company, se producenti shodli, že příběhu nejlépe poslouží delší formát.
  • Pevnost větve Davidiánů ve Waco založila Florence Houteffová v roce 1959 a přilákala do ní stoupence svého zesnulého manžela Victora Houteffa (1885-1955). Vedení se dále ujali Benjamin Roden (1902-1978, funkční období 1962-1968), jeho vdova Lois Rodenová (1916-1986, funkční období 1978-1986) a jejich syn George Roden (funkční období 1986-1987). Po rozkolu v organizaci převzal vedení David Koresh.
  • Role Melissy Benoistové byla původně mnohem menší. Když scénáristé viděli její herecký talent, rozhodli se jí dát více práce, aby zjistili, nakolik se na ni mohou spolehnout, že splní očekávání.
  • Během předprodukčního procesu strávili bratři Dowdleovi týden v archivu Baylorovy univerzity, kde se nachází největší sbírka týkající se obléhání Waco, aby provedli další výzkum pro seriál.
  • David Koresh (1959-1993) se narodil jako Vernon Wayne Howell. V roce 1990 si legálně změnil jméno a pojmenoval se po dvou králích: Davida Izraelského a Kýra Velikého. Oba králové jsou v biblických textech mesiášskými postavami.
  • Sekta Branch Davidian vznikla v roce 1959, kdy se její členové oddělili od mateřské organizace Davidian Seventh-Day Adventist Church.
  • Taylor Kitsch zhubl 30 kilo, aby mohl hrát roli Davida Koreshe.
  • Poslední díl seriálu byl odvysílán 28. února, v den 25. výročí prvního dne obléhání, 28. února 1993.
  • Revelations of Waco (2018) je doprovodný dokumentární seriál, který vychází exkluzivně na webových stránkách Paramount Network a kanálu YouTube po odvysílání každé epizody minisérie. Seriál odhaluje skutečné detaily obléhání Waco prostřednictvím rozhovorů s účastníky obou stran konfliktu. Délka každé epizody se pohybuje mezi devíti a třinácti minutami.