Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti

77%
Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti
Plakát traileru
Dokument Cowspiracy si pokládá palčivou otázku – proč velké světové organizace na ochranu životního prostředí mlčí o největší ekologické hrozbě současnosti? Podle OSN je nejvýznamnějším znečišťovatelem planety a zároveň největším zdrojem skleníkových plynů živočišná výroba, tedy produkce masa, mléka a vajec. Nikdo o tom však nemluví. Spolu s filmaři se proto pokusíme nahlédnout do zákulisí velkých organizací jako je Greenpeace a položíme jim velmi nepříjemnou otázku. Co – nebo kdo – jim brání říkat pravdu?


Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Dokument bych rozdělil do dvou částí, první hodinová část, která je skvělá a zajímavá, zabírá se Greenpeace a dalšími organizacemi, kteří se tváří tak, že dělají pro životní prostředí všechno, ale ve skutečnosti získávají příspěvky od výrobců masa a vlastně nikdo tam neřeší ten největší problém, i jako masožrouta mě tohle vážně chytilo a bylo to strašně zajímavý, i to, že když chtěl náhodou někdo říct celou pravdu, tak byl shodou náhod zavražděn, nebo že většina lidí o tom nechce vůbec mluvit právě pro to, aby se jim něco nestalo. To je ta první část, která je jasně 5*, bohužel následuje druhá půl hodinová část, která se zvrhává v klasickou propagandu Veganů, kde se chlápek ptá na dementní otázky s jasnými odpověďmi, ale dělá to tak, aby přesvědčil co nejvíc lidí, aby se dali na veganství taky, tahle část mi přišla vážně směšná a odpadová, ale na druhou stranu musím říct, že kdybych byl malej zmrdík, co ještě netuší o světě a viděl tenhle dokument, tak se na vegetariánství nebo veganství dá, naštěstí to není můj případ a já budu stále žrát maso, protože je prostě dobrý a já bez něj žít nemůžu, nebo prostě nechci.
Medulka.013
Medulka.013
38 bodů
9
No, nejvíc mě dostala ta scéna na té kachní farmě. To bylo dost kruté.. Ale to, že krávy hodně prdí se myslím ví už nějakou dobu a ani pro mě to nebyla žádná novinka. A ano, měli bychom snížit svou potřebu živočišných produktů. Jo, a nechápu, jak se někdo může mazlit se zvířetem, které bude zabito a sežráno.

Dodatečné informace

Původní název:
Cowspiracy: The Sustainability Secret (více)
  • USA Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti
  • USA Cowspiracy: The Sustainability Secret
  • USA A Conspiração da Vaca: O Segredo da Sustentabilidade
  • USA Cowspiracy
  • USA Cowspiracy: A fenntarthatóság titka
  • USA Cowspiracy - Il segreto della sostenibilità ambientale
  • USA Cowspiracy: Klíc k udrzitelnosti
  • USA Скотозаговор
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Rozpočet:
0 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch