Steven Universe

83%
Steven Universe
Plakát traileru
Mladý chlapec zaujme místo své matky ve skupině bytostí založených na drahých kamenech a musí se naučit ovládat své schopnosti.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Bohužel se na ten seriál nemůžu dívat z dětského úhlu pohledu, tak můžu jen hádat, nakolik je opravdu pro děti, a nakolik využívá estetiku dětského pořadu pro dojímání dospělých - z čehož tyhle Adventure Time klony často podezřívám. Na druhou stranu, i kdyby tomu tak bylo, bylo by to nutně špatně? Fenomén těhle seriálů je nakonec dost zajímavý, a i když okolo něj (jako u každého fandomu) dokázalo vznikat dost toxicity (bizarní je, když dospělí fanoušci ponižují a vyhánějí z diskuzních fór děti, kterým je seriál určen, a "přisvojují" si autoritu nad tím, jak "smí" být seriál čten a kdo se k němu smí vyjadřovat), není to nutně vina tvůrců a jejich práce, která má krásnou atmosféru a náladu. I když je samozřejmě na diskuzi, jak se ze zprvu nenápadných pokusů o přesah a budování lore může po čase vyklubat ne úplně pod kontrolou udržená alegorie na genocidu, eugeniku a totalitu, u které není jasné, jak ji číst, protože je to oficiálně seriál pro děti, které nic z toho vlastně asi ani nemají vnímat. Takže jakýkoliv pokus o pochopení a analýzu dospělým publikem působí násilně a nepatřičně, i když je zároveň jasné, že s jejich komunitou bylo od počátku počítáno. Je to prostě zamotané a způsob, jakým číst tyhle seriály, je dost nejasná věc. Jak říkám, nejvíc by mě zajímalo, jak bych to vnímal jako dítě. Co se týče vývoje, docela mě mrzí, že se seriál (očekávatelně) dobral k několikaepizodním lore-heavy narativům a opustil jednoduchost začátků - to se u podobných formátů děje často, a málokdy to považuju za změnu k lepšímu. // Future je kulminace všeho špatného, od ukradení seriálu dětem po upřednostnění lore před dějem. Vypadá to, že tvůrci už ani neví, jaký seriál vlastně chtějí dělat.
JamesConnorGeek
823 bodů
10
10/10 - Seriál Steven Universe vypraví příběh o chlapci jménem Steven, který nalézá své schopnosti po své matce a během seriálu se je snaží zlepšovat a perfektně ovládat. Pomáhají mu 3 ženské minerály: Garnet, vůdkyně skupiny, Amethyst, energický a zábavný drahokam a Pearl, hlava skupiny. Všechny tyhle postavy se perfektně spojují a vytváří skvělou rodinu. Děj je krásně plynuli, zábavný a hodně přitáhne vaší pozornost. Postavy za mě velké plus. Postavy budete mít rádi, jak hlavní, tak i ty vedlejší. Animace překrásná a hravá. Seriál doporučuji všem.

Dodatečné informace

Původní název:
Steven Universe (více)
  • USA Steven Universe
  • USA Steven Univers
  • USA Steven Universo
  • USA Вселенная Стивена
  • USA Стiвен Юнiверс
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch