Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon

68%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Pro mne zatím nejslabší dobrodružství,které se točí kolem roztomilé ovečky Shaun. Animace mne stále baví,ale to je tak jediné v tomto případě. Snad poprvé se stalo,že jsem kontroloval čas a čekal na konec. Bylo zde pár úsměvných míst a zajímavých nápadu,ale na celkovou délku mi to přišlo málo.
Pete69
Pete69
30 148 bodů
6.5
Ovečka Shaun je hlavně pro děti a vše včetně barevného mimozemšťana to potvrzuje. Pro děti jistě skvělá podívaná, pro dospělé se ale také najde pár legračních scén. Místo slov se dočkáme pouze "pazvuků", což přidává na originalitě. Jedinečná je též animace.. Za mě je to srovnatelné s prvním dílem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Je to pořád ovečka shaun, ale tak nějak jinak. Jakoby Aardman víc zacílil na prcky, anebo mi ta spousta vtipů a odkazů jenom unikla, nevím. Za mě ale zklamání. 5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
V rámci situačních gagů určitě slabší než předchůdce, ale hračičkové od Aardmanu zase trumfují tou bezbřehou radostí, s jakou tenhle modelínový fikční svět formují a s jakou divákům všech možných věkových kategorií předkládají další příběh. Každá scéna má nějakým způsobem vliv na budoucí zvrat či vtípek, které někdy přichází s opravdu velkou prodlevou (možná až na demolici obchoďáku, kdy jsem vypínal pozornost), a v ohromném tempu zvládají tvůrci sledovat hned tři skupinky postav, jejichž linie se nápaditě prolínají do tradičně akčního závěru (byť tentokrát není tak originální a dramatický jako minule). A co opět funguje naprosto dokonale a nerušivě, je šroubování všemožných kinematografických i jinak kulturně zaměřených odkazů do přímočarého děje - hned v prvních pěti minutách jsem si všiml minimálně pěti, které chytře předznamenávaly či doplňovaly odbočení ke sci-fi (např. autodílna H.G.Wellse coby autora Války světů mě okamžitě naladila na tu správnou notu). Nedá se svítit, na další celovečerní eskapády téhle sympatické party se budu zase těšit.
Morra
235 bodů
5.5
Hodně jsem se na film těšil, ale nakonec přišlo spíše zklamání. Možná jsem očekával moc, ale Phelan nakonec nedokázal dodat co sliboval. Tento díl, tak ocení převážně ti úplně nejmladší, kterým ke štěstí stačí velmi málo. Animace jako vždy parádní, o tom jako jediném nemůže být řeč.