Básník ze školky

61%
Básník ze školky
Plakát traileru
Čtyřicetiletá Lisa Spinelliová (Maggie Gyllenhaalová) žije nudný a šedivý život na předměstí New Yorku. Manželství je zaběhnutý stereotyp, vlastní děti o ni nejeví příliš velký zájem a neuspokojuje ji ani práce učitelky ve školce. Jediným únikem z každodennosti je večerní kurz poezie na dolním Manhattanu. Jednoho dne se ale všechno změní – Lisa zjistí, že má jeden pětiletý chlapec z její třídy básnické nadání, o jakém se jí ani nesnilo. Je jím naprosto uchvácená. Má snad co dočinění s malý géniem? Mozartem? Fascinace se záhy promění v posedlost poté, co Lisa překročí hranice, aby dítě ochránila před banálním životem, který sama tak dobře zná. Lisa nakonec riskuje svou kariéru, rodinu i vlastní svobodu, aby jeho talent podpořila. Americký remake stejnojmenného ceněného izraelského filmu je úžasným celovečerním filmem z dílny scénáristky a režisérky Sary Colangelové.(Cinemax)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
Pokud jsem si měl z tohoto filmu něco odnést,tak to byl velmi dobrý výkon Maggie. Bohužel pro mne mi film vůbec nesedl. Příběh je i přes přijatelnou délku zdlouhavý,častokrát se přešlapuje na místě a závěr se k celému filmu moc nehodil. Aspoň,že ty básně byly dobré.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Z dramatu o talentovaném dítěti se nakonec vyklubalo dost tísnivé drama. Maggie tu posedlou úču zahrála přesvědčivě, a ikdyž film samotný právě moc přesvědčivý není, tak ten závěr ve mně doznívá ještě po dvou dnech.

Dodatečné informace

Původní název:
The Kindergarten Teacher (více)
  • USA Básník ze školky
  • USA The Kindergarten Teacher
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění