Blindspotting

70%
Blindspotting

Colin (Daveed Diggs) musí zvládnout poslední tři dny zkušební doby v podmínce, aby získal šanci na nový život. Se svým problematickým kamarádem Milesem (Rafael Casal) pracuje jako stěhovák. Najednou musí čelit události, která ohrožuje jeho cestu k nápravě. Současně měnící se okolní sociální prostředí odhaluje rasové a třídní rozdíly mezi ním a Milesem.(Stoka)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Blindspotting je spíše drama,které se zabývá závažnými problémy jako je rasismus a kriminalita. Během filmu je pár úsměvných momentů,ale není jich zas tolik,abych do kolonky žánr napsal komedie. V dramatické poloze snímek funguje velmi dobře a třeba scény na hřbitově,nebo u policajta doma způsobují tuhnutí krve v žilách. Natočené to bylo hodně zvláštně,ale jako celek to fungovalo a odsýpalo. Diggs a Casal byli v hlavních rolích super. Na závěr bych ještě vypíchl soundtrack. Nejsem sice velký fanda rapu,ale zvolené písně byly dost dobrý.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Zajímavá rovnováha mezi dramatem a komedií. Chvílemi si jeden není jistý, myslí-li se to vážně či nikoliv. Příběh vypráví o dvou přátelích, z nichž jeden má poslední tři dny zkušební doby po propuštění z věznice a druhý má schopnost způsobit potíže snad za všech okolností. Děj má realistický nadhled, avšak je odlehčen určitým humorem a patřičným odstupem. Režisér Carlos López Estrada, pro kterého to byl režijní debut, své dosavadní zkušenosti převážně s videoklipy pojal i do filmu, čímž to dostalo určité vizuální kouzlo. Film je impulzivní a svěže plný mladistvého nadšení, které působí v kreativitě popisu chování v určitých situací dost autenticky. Komická stránka nemá úmysl vyloženě pobavit. Spíše patřičně vybarvuje postavy, které se stávají více lidštější. Dramatizace má především důraz na moralizování daných skutečností. Snové sekvence vše už jen dobře doplňují. Jasné barvy a vůbec stylizace obrazu působí, jakoby filmová okýnka vyskakovala ze stránek komiksu. Z dnešního pohledu tu máme také problematiku v duchu ´Black Lives Mutter´, která samozřejmě cílí na kriminalizaci policie ohledně střelby během stíhání černochů na ulici. Přímé bezdůvodné zastřelení černocha tu po filmové stránce budeme mít v rámci propagandy asi hodně dlouho. To však nic nemění na určitém přínosu ohledně přátelství. Vzestupy a pády vyvážené opatrností a zdrženlivostí. Svým způsobem také vznikl buddy movie pohrávající si s konvencí žánru přesahující své hranice. Film je potřeba sledovat, neboť nutí přemýšlet, což v tomto případě není zase až tolik na škodu.

Dodatečné informace

Původní název:
Blindspotting (více)
  • USA Blindspotting
  • USA Blindspotting - À Queima-Roupa
  • USA Слепые пятна
Premiéra v ČR:
18. 6. 2019
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch