Time Trap

60%
Time Trap
Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti.


Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Zajímavé sci-fi, které nejvíce trpí tím, že nemá extra velký rozpočet. Ve své podstatě mi Time Trap připomíná Pozemšťana, který měl také výborný námět,ale zpracování bylo kvůli penězům hodně ochuzené. Slabá hodinka a půl mi utekla až velmi rychle a mne po skončení zůstala v hlavě řada nezodpovězených otázek. Škoda. Přesto si myslím, že se jedná o povedený snímek, který přinesl opět něco nového do námětu s cestováním v čase.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Námět příběhu je známý. Tady dějově nějaký profesor vleze na průzkum do nějaké jeskyně a už se nevrátí. Několik mlaďáků se rozhodne ho hledat a my sledujeme jejich počínání. Zvrat nenastane útokem nějakých příšer či podivných kreatur, jak by se jistojistě dalo předpokládat. To už tu nejednou bylo. Tentokrát se děj zabývá žánrem sci-fi a problematice času. Jedná se o film, který může zůstat nepochopitelný hlavně pro svou námětovou těžkopádnost. Něco takového velice dobře funguje v literární podobě, neboť vizuální vjem vytváří představivost samotného čtenáře. Tady to už udělali filmaři a ne každý se s tím může ztotožnit. Příběh je natočen nenáročně, jednoduše, se známými motivy a určitou záhadologií. Ve vizuálním vjemu bylo použito jak běžné kamerové snímání, tak i Found footage a to zcela vyrovnaně. Hororová atmosféra sice patrná je, ale o nic nervydrásajícího se nejedná. Jak už to tak většinou bývá, mlaďáci se místy chovají přirozeně, místy jako rozmazlenci, místy naprosto nevyrovnaně a nelogicky. Suma sumárum, snímek každopádně může ocenit i přes svou jednoduchost a skromnost jen ten divák, který je obeznámen s relativním pojmem času. S časem a prostorem se tu pohrává hodně dobře. A přitom dějově není zapojeno nic složitého k lepšímu uchopení stavu věci.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Malé scífko, které není úplně tak špatné, ale je pravda, že ten nápad se tady nepodařilo úplně prodat. Navíc to fakt stojí jen na cca 5 hercích, takže pokud jsou to dřeva (což tady jsou), tak je hotovo.

Dodatečné informace

Původní název:
Time Trap (více)
  • USA Time Trap
  • USA Synkhole
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění