Pašerák

74%

Zajímavosti 17

  • Zvláštní agenti DEA nejsou nikdy oslovováni "zvláštní agent", jak je tomu zde několikrát. Příležitostně jsou oslovováni formálně jako "zvláštní agent Jones" nebo, což je typičtější, jako "agent Jones", nebo prostě svým jménem či příjmením - nikdy však jen "zvláštní agent".
  • Earl během procesu přizná vinu a soudce ho jednoduše okamžitě pošle do vězení. To je naprosto nereálné. V takovém případě by soudce vyhlásil přestávku nebo soudní jednání na den odročil a nařídil Earlovi, aby se poradil se svým právníkem. Pokud by měl Earl v úmyslu přiznat vinu, soudce by ji přijal a stanovil by datum vynesení rozsudku.
  • Zapojení Yvese Bélangera jako kameramana znamenalo, že Clint Eastwood poprvé po osmnácti letech nespolupracoval s Tomem Sternem jako svým kameramanem na divadelním filmu. Stern pracoval jako kameraman na několika Eastwoodových filmech od osmdesátých let do počátku roku 2000, než byl povýšen na kameramana všech Eastwoodových filmů pro kina, počínaje snímkem Blood Work (2002) (první Sternův kameramanský záskok) až po film 15:17 do Paříže (2018) (uvedený do kin před tímto filmem).
  • Smrt Sondry Lockeové, partnerky Clinta Eastwooda v letech 1975-1989, byla zveřejněna 3. listopadu 2018 až v předvečer premiéry tohoto filmu.
  • Je to čtvrtý film Alison Eastwoodové pod vedením jejího otce Clinta Eastwooda (ve skutečnosti druhý, protože v Absolutní moci (1997) měla jen jednu repliku a v Bronco Billym (1980) hrála bez nároku na honorář) a druhý film, který Michael Peña natočil s Clintem, prvním byl Million Dollar Baby (2004).
  • Po filmu Americký sniper (2014) se jednalo o druhou spolupráci Clinta Eastwooda a Bradleyho Coopera.
  • V posledních letech se Clint Eastwood před kamerou objevoval jen zřídka, ale Earl ho přesvědčil, aby si to rozmyslel. Naposledy si zahrál ve filmu Potíže s křivkami (2012).
  • Vydání filmu 15:17 do Paříže (2018) a tohoto filmu je osmým případem, kdy Clint Eastwood režíroval dva filmy, které byly uvedeny do kin v jednom roce. Dalšími roky byly 1973, 1982, 1990, 1997, 2006, 2008 a 2014.
  • 10. prosince 2018 byl Clint Eastwood vyfotografován na premiéře filmu v Los Angeles se svou tajnou dcerou Laurie. Ta se fotografům představila jako "Laurie Eastwood". Následující den Alison Eastwoodová na Instagramu potvrdila, že Laurie je její nevlastní sestra. Předpokládá se, že Laurie je Eastwoodova dcera narozená ve Washingtonu, která byla v roce 1954 dána k adopci, jak tvrdil životopisec Patrick McGilligan v těžce potlačované knize "Clint: Život a legenda" (1999) - toto tvrzení tehdy žádná média nechtěla opakovat. Trvalo 64 let, než Clint Laurie přiznal.
  • Čtyřicátá sedmá hlavní role Clinta Eastwooda.
  • Polka kapela, která na Earlovu počest vystupuje ve VFW, je ve skutečnosti skutečná polka kapela, která cestuje po Spojených státech a ročně odehraje více než 100 koncertů. Kapela se jmenuje SqueezeBox a vede ji Mollie Busta (známá jako "Mollie B") a její manžel Ted Lange. Ted je dvakrát nominován na cenu Grammy a Mollie moderuje televizní pořad Mollie B Polka Party, který se vysílá na RFD-TV. Clint Eastwood osobně vyhledal SqueezeBox pro účinkování ve filmu, protože každou sobotu sledoval Mollie B Polka Party se svou přítelkyní Christinou Sandera. Mollie B měla během natáčení scény silné bolesti v krku a po skončení natáčení musela do nemocnice.
  • Tata ve filmu vysvětluje svou fascinaci denními liliemi, které jsou náročné na pěstování, vytvářejí přibližně tucet poupat a z každého z nich vyrůstá květ, který vydrží jen jeden den. Rád vytvářel hybridy ručním přeléváním pylu z jedné rostliny na druhou. Odrůd je nepřeberné množství, u americké společnosti Hemerocallis Society je jich oficiálně registrováno více než 75 000. Skutečný Tata jezdil na zahradnické kongresy po celé zemi a rozdával stovky svých lilií, z nichž většina měla průměr jen několik centimetrů, ale byla nesmírně krásná. To přilákalo mnoho návštěvníků na jeho květinovou farmu "Brookwood Gardens" v Michigan City a na druhou květinovou farmu, kterou měl v Apopce na Floridě. Před jeho bránu přijížděly autobusy plné návštěvníků, kteří si chtěli koupit jeho typické květiny. Jak je uvedeno ve filmu, jakmile se denní lilie staly dostupné přes internet, Sharpův obchod rychle upadal, takže se jeho další činnost - obchodování s drogami - stala způsobem, jak se udržet nad vodou.
  • Jen v období od února do června 2011 Leo "Tata" Sharp do Detroitu převezl neuvěřitelných 1 146 kilogramů kokainu, což je jedna a čtvrt tuny. Dne 21. října 2011 byl zatčen ve věku 87 let a bylo u něj nalezeno 104 kilogramů kokainu.
  • Tento film byl natočen podle skutečného příběhu Lea "Tata" Sharpa, který strávil deset let jako mula pro kartel Sinaloa, nejmocnější drogový gang na světě. Spíše než striktně z El Pasa do Chicaga, jak je zobrazeno ve filmu, převážel Tata drogy především z úkrytů v Arizoně a dodával je na místa v Detroitu, Bostonu a také v Chicagu. Převážel také hotovost pro kartel.
  • Alison Eastwoodovou, která se v poslední době věnuje produkci a režii, překvapilo, že ji její otec Clint Eastwood požádal, aby si zahrála po jeho boku (hraje Earlovu dceru Iris).
  • Andy Garcia byl ochoten přijmout jakoukoli roli, jen aby mohl natočit film s Clintem Eastwoodem.
  • Tento film byl natočen na základě článku The New York Times "The Sinaloa Cartel's 90-Year-Old Drug Mule" od Sama Dolnicka, který popisuje skutečný příběh Lea Sharpa, osmdesátiletého veterána z druhé světové války, který se stal nejstarším a nejplodnějším drogovým mulem kartelu Sinaloa na světě, a byl jím inspirován. v tomto filmu však byla tato skutečnost změněna na to, že byl veteránem z korejské války, takže se příběh mohl odehrávat v roce 2017.